Život pre svega!

Život je kao Pandorina kutija, pun nepredvidivosti i neizvesnosti. Kad otvorimo kutiju ili bar provirimo, iznenadi nas njen sadržaj. Upravo ta neizvesnost je ono što život čini interesantnim. Za neke, život je težak, surov i nemilosrdan, dok za druge život predstavlja izazov. Ipak, složićemo se da je najlepši poklon koji smo ikada dobili upravo dolazak na ovaj svet! Zato, zahvalimo našem najlepšem poklonu i ispunimo ga prekrasnim momentima i osmesima!

Smisao života je život!

Rodimo se, učimo da hodamo i pričamo, školujemo se, gradimo karijeru, porodicu, dom. Linija života deluje nam isuviše kratka za sve ono što želimo da preživimo i iskusimo u ovozemaljskom životu. U vremenima izazova koji su postavljeni pred nas, priznaćete, svi smo malo zaboravili da se smejemo, da uživamo u svakom trenutku, da budemo zahvalni na svakom novom danu, da se radujemo sitnicama, da se igramo i zabavljamo! Pitamo se gde su nestali dani detinjstva, kako smo od bezbrižne i vesele dece postali nezadovoljni i pesimistični odrasli ljudi, kao i u kom je to trenutku materijalno nadmašilo sve naše snove i želje. Važne stvari nam promiču, a mi samo jurimo za materijalnim i mislimo da smo se na taj način zaštitili od prolaznosti. A onda se postavlja pitanje svih pitanja: kako pronaći smisao života?

A ne shvatamo da je smisao života upravo sam život, a na ljudima je da rade, uče, misle, stvaraju, tuguju, raduju se… Na ljudima je da žive, a ne da preživljavaju!

Ne dozvolimo da lepa sećanja izblede!

Još dok smo u krilima roditelja, treba da cenimo svaki zagrljaj, da upijamo svako radovanje i da ne dozvolimo da sećanja izblede… Tim divnim, neprocenjivim trenucima treba da učimo i našu decu. Učimo ih da se smeju, da budu dobri ljudi, da vole život, da shvate njegovu vrednost i da gospodare njime najbolje što mogu. Neka im život bude zadatak koji mogu da reše ili san koji mogu i treba da ostvare!

Budi pokretač svih promena!

Neka pored vašeg rođendana i 7. februar bude dan kada ćemo podsetiti sebe koliko je život vredan. Međunarodni dan života je samo delić te opomene! Čak i kad nestane volje, kad se motivacija istroši, kad se cilj zagubi, neka jedna stvar uvek bude iznad svega – da je vredno živeti. Nemojte sebe posmatrati kao jednog od milijardu ljudi na svetu, jer svaki čovek je podjednako važan. Svako ko želi i ima volje, može da menja svet! Budi pokretač svih promena, onaj ko će menjati, stvarati, smejati i zabavljati se!

Raduj se svakom novom danu, ali brini o svom životu i životu tebi dragih ljudi. Neka životno osiguranje „Kompanije Dunav“ bude oslonac za sve moguće prepreke koje mogu da se nađu na stazi zvanoj „život“!

Pročitajte