Živite život na najlepši način

Nove okolnosti učinile su da mnogi nauče kako se radi od kuće. Okruženje je drugačije, radni prostor je često improvizovan, a članovi porodice ponekad ne sarađuju. A sada budite produktivni i kreativni.

Kada se manje krećete i mnogo vremena provodite u istom prostoru, veoma je verovatno da ćete se lakše umarati i biće vam teže da pronađete prava rešenja za poslovne izazove. Zato morate da inspirišete sami sebe. Kako da to uradite?

  1. Ustanite ranije

Dovoljno je da to bude i samo 30 minuta ranije nego inače. U početku će biti teško, ali vrlo brzo ćete početi da uživate u tim trenucima potpunog mira i tišine.

  1. Uklonite smetnje

Ovo se podrazumeva tokom radnih sati, ali pokušajte da to traje čitav dan. Neka telefon služi samo za odgovaranje na poziv, a na mejlove odgovorite tokom radnog vremena. Onda ugasite televizor i ne proveravajte nijednu društvenu mrežu. Šetajte ili čitajte knjigu ili razgovarajte s ukućanima. Iznenadićete se koliko će vam prijati.

  1. Učinite nešto za sebe

Makar jednom nedeljno. Videćete da zapravo to nije tako jednostavno. Kada se naviknete na drugačiju organizaciju – a rad od kuće to svakako jeste – čini vam se da nemate gde da „ukradete“ malo vremena za sebe. Međutim, bićete (sebi) vrlo zahvalni. Počastite se kafom ili uzmite hranu iz novog restorana. Ili konačno na miru sredite ormar. Ili gledajte kroz prozor.

  1. Napravite pauzu

Ne samo da odete do kuhinje po čašu vode ili da ručak donesete pred kompjuter. Neophodna vam je prava pauza. Bez ekrana i telefona. Videćete da ćete za samo nekoliko dana imati mnogo više energije da nastavite svoj poslovni dan.

  1. Zapisujte

Pravom olovkom na pravom papiru. Zapišite svaku naznaku nove ideje koju ćete možda razraditi ili neki motiv koji će vas kasnije inspirisati za nešto novo. Kada vam je takva poruka stalno pred očima, pronaći ćete i vreme da se novoj ideji i posvetite.

 

Danas je 7. februar, Međunarodni dan života. Danas razmislite koliko ste do sada učinili za sebe, i šta je sve ono što tek možete da učinite. Na primer, da „Moj život“ uzmete u svoje ruke.

Individualno osiguranje života „Moj život“ osmišljeno je kao podrška potpunom uživanju u životu. Ako vas život iznenadi, bićete mnogo spremniji; ako sve teče po vašem planu – radovaćete se ušteđenom novcu.

Srećan vam Dan života!

Pročitajte