Zdravstveno osiguranje kao prvi korak prevencije!

Zdravlje je najveća čovekova vrednost!

Imate li i vi utisak da su se neke reči u poslednje vreme istrošile? Na primer, reči prevencija, distanca, mere… Da li smo počeli da ih nakon svega uzimamo zdravo za gotovo? Setite se marta 2020. godine! Setite se brige, neizvesnosti, neznanja koje nam je koronavirus  doneo sa sobom. Skoro dve godine kasnije, možda nismo mnogo mudriji, možda ne znamo mnogo više, ali sigurno na osnovu stečenog iskustva znamo da bismo neke stvari drugačije uradili ili bismo drugačije postupili.

Nikada i  nije bilo upitno da je zdravlje čovekova najveća vrednost. Čovek bi zapravo trebalo da bude bogat onoliko koliko je zdrav, i fizički i psihički! A koliko vi ulažete u to bogatstvo? Jer ekonomski rečeno, ovo je ulaganje koje donosi višestruke beneficije – da živite dugo, da budete srećni i nasmejani!

Prisetite se samo nekih narodnih mudrosti o zdravlju. Verovatno vam među prvima pada na pamet sentenca: „U zdravom telu zdrav duh!“ Vežbajmo, šetajmo, budimo fizički aktivni! Koliko god nam poslovne obaveze jele vreme ili svakodnevni kućni poslovi bili nagomilani, moramo naći vremena za „zdravo telo“. To ne mora biti klasičan odlazak u teretanu. Okupite prijatelje i u balonu rezervišite vaš stalni termin za tenis ili mali fudbal. Ili u stanu napravite svoju oazu mira za jogu i pilates uz neki tutorijal.

 

Zdravlje ulazi na usta!

 Uz fizičku aktivnost svi preporučuju i da se hranimo zdravo. Čak se i kaže: „Jedna jabuka dnevno i lekar vam neće biti potreban!“ Jedite što više voća i povrća, neka to budu vaši izvori vitamina. Uključite u vaše životne navike i balansiranu ishranu, pa ćete primetiti da ste poletniji, odmorniji i raspoloženiji!

 

Čistoća je pola zdravlja!

Setili ste se sigurno i rečenice koju ste često slušali u detinjstvu i u školi: „Čistoća je pola zdravlja!“ A ta čistoća nas je u poslednje vreme dodatno opterećivala. Pitali smo se da li smo dovoljno dobro oprali ruke, prebrisali našu radnu površinu, očistili i provertili stan, da li smo virus uneli u stan preko garderobe ili namirnica u radnji… Mirisi sredstava za dezinfekciju se već duže vreme osećaju u vazduhu!

 

Neka zdravlje bude u vašim rukama!

 Sve ove savete i preporuke smo više puta pročitali, a neke čak i isprobali. Vratimo reči prevencija puno značenje, krenimo ispočetka, krenimo baš od sebe! Neka nas reč prevencija asocira na to da osiguramo sebi mir. Neka dobrovoljno zdravstveno osiguranje „Dunav kompanije“ bude pravi i najbolji korak u brizi o našem zdravlju.

U ovoj pandemiji razmišljamo samo o koroni, vodimo računa da se ne zarazimo, da ne ugrozimo bližnje. Druge stvari smo ostavili po strani, a nažalost, druge bolesti se nisu izbrisale ili nestale zauvek. Izbegnite stajanja u redovima u domovima zdravlja, izbegnite nepotpune informacije, kucanja na mnogo vrata… Neka zdravlje bude u vašim rukama. Čvrsto ga držite tako što ćete u džepu imati dobrovoljno zdravstveno osiguranje. „Dunav“ izlazi u susret građanima različitih interesovanja i potreba. Upravo iz tog razloga u ponudi je više proizvoda iz domena dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, a više o tome možete saznati na sajtu www.dunav.com/dobrovoljno-zdravstveno-osiguranje.

Mislimo o zdravlju na vreme, jer znate kako kažu: „Zdravlje nije sve, ali smo bez zdravlja ništa!“

Pročitajte