Vodič kroz studentski život

Početak studija veliki je izazov za mladog čoveka. Novi profesori, nove metode rada i učenja, novo društvo. Potrebno je prilagoditi se što pre, ali ako na vreme postavite ciljeve, uz nekoliko saveta, studentski život može da bude i uspešan i zabavan!

 

Informacija je ključ koji otvara mnoga vrata!

Najpre morate savladati studentsku terminologiju i pravila. Informacija je ključ koji otvara mnoga vrata. Zato na vreme ostvarite kontakte na studijama i budite dobar kolega. Održavajte dobre odnose jer jedni drugima niste konkurencija, već pomoć i podrška. Tako ćete najlakše saznati kakav je koji profesor, koji su kriterijumi za polaganje ispita, gde možete nabaviti neku knjigu ili skriptu… Raspitajte se i o studentskim organizacijama jer je njihov cilj da unaprede život studenata. One organizuju predavanja, seminare, konferencije, nude stipendije!

 

Budite posvećeni nauci, ali ne zanemarujte ni društveni život!

Ne dozvolite da vaša želja za znanjem počne da bledi. Budite student posvećen nauci, a to ne isključuje mogućnost da imate zdrav društveni život. Dobro organizujte svoj dan tako što ćete na pauzi između predavanja otići na trening ili popiti kafu s prijateljima. Naravno, izdvojte i veče za druženje u stanu ili za žurku. Studentske zadruge nude mogućnost zarade, a to su uglavnom sezonski poslovi koji vam mogu pomoći da se radom odmorite od misaonih aktivnosti, a opet da se osećate korisnim. Ako ne volite da kuvate, studentske menze su odlično mesto gde možete jesti i družiti se, a dostupne su svačijem džepu. Dišite punim (studentskim) plućima! I naravno, ne zaboravite svoj primarni cilj, da indeks zamenite diplomom!

 

Stipendijsko osiguranje kao temelj za samostalnost!

Studenti su povlašćena kategorija u društvu jer svi znamo da studiranje iziskuje mnogo novca. To naročito važi za one što dolaze iz nekog drugog grada ili žive sami u privatnom smeštaju, ili sa cimerima u iznajmljenom stanu. Indeks, pored beleženja ocena, služi i kao ulaznica za pozorišta, muzeje, bioskope po vrlo povoljnim cenama. Takođe, autobuske i vozne karte su jeftinije, a tu su i popusti za putovanja, brojne manifestacije i restorane. Ipak, dobro isplaniran budžet treba da postoji i morate, pre svega, da ga se pridržavate! Neophodno je na vreme razmišljati, a roditelji svom detetu već od malih nogu mogu izgraditi temelje za uspešan život i osigurati ga od nepredviđenih okolnosti. Stipendijsko osiguranje Kompanije „Dunav“ posebna je vrsta osiguranja gde roditelji svojoj deci, između ostalog, mogu obezbediti sigurne mesečne prihode! Podrška, i duhovna i novčana, mnogo znači i može biti dobar vetar u leđa za studenta koji sigurnim koracima postaje samostalan i koji pre svega postaje Čovek!

Pročitajte