Šta ako vas kidnapuju vanzemaljci?

Da  li ste nekada pomislili  šta biste radili kada bi vanzemaljci osvojili zemlju i oteli vas? Ako živite na Floridi, možete uplatiti osiguranje upravo za slučaj jedne ovakve (nemoguće) otmice! Kompanija nudi naknadu ako to i dokažete ili bar dokažete posetu usled koje ste pretrpeli stres. Verovali ili ne ovu vanzemaljsku zaštitu plaća oko milion ljudi!:)

Saznajte koje još neobične vrste osiguranja postoje:

 

Oni stoje na sigurnim nogama!

Kada se pomene osiguranje, većina ispitanika misli na zaštitu imovine, automobila, zdravlja… Međutim, iznenadili biste se šta sve ljudi žele da osiguraju. Poznate ličnosti su, koristeći moć popularnost, „lansirale“ trend ne tako uobičajnih osiguranja. Osiguranje delova tela je sada, može se reći, standard. Za mnoge zvezde promena spoljašnjeg izgleda bi bila katasrofalna po njihovu karijeru, pa je vredelo osigurati upravo one delove tela koji su im obezbedili slavu! Noge su na ubedljivom prvom mestu, pa ne čudi da tu prednjače fudbaleri, što je i više nego logično. Trend je započeo Dejvid Bekam 2006. godine koji je osigurao noge na 100 miliona funti, što se tada smatralo najvećom polisom ličnog osiguranja u istoriji sporta! Zatim je visinu polise povećao Kristijano Ronaldo, tačnije klubovi za koje je igrao. Po vitkim i osiguranim nogama je poznata manekenka Hajdi Klum, čija jedna noga vredi 130.000 funti manje od druge, a tu su još i Tina Tarner i Maraja Keri, koja je apsolutna rekorderka jer je svoje donje ekstremitete osigurala na neverovatnih 695 miliona evra.

 

I glas i/ili stas

Britanski legendarni pevač Tom Džons osigurao je dlake na grudima na sedam miliona evra, jer zna da je damama oduvek bio privlačan po toj osnovi. Džin Simons, basista i jedan od pevača grupe „Kis“, osigurao je jezik, simbol njegovog imidža dug 17 centimetara, na milion dolara. Kit Ričards, gitarista „Rolingstonsa“, osigurao je svoj, kako sam kaže „magični“, srednji prst na 1,6 miliona dolara uz obećanje da će izbegavati aktivnosti koje mogu dovesti do povrede. Čuvena kantri pevačica Doli Parton je osigurala svoje još čuvenije poprsje, a ako ste čuli za Dženifer Lopez, čuli ste i za njenu osiguranu zadnjicu! Dok je u ulozi Džejms Bonda, Danijel Krejg zna da na snimanju tog filma može doći do veoma opasnih situacija, pa je osigurao celo telo.

 

I neopipljive stvari imaju cenu

Kritičari hrane, čiji je ukus glavno sredstvo za rad, osiguravaju upravo ovo čulo, a čulo mirisa je jako vredno sačuvati ako ste vlasnik neke vinarije ili enolog. Džulija Roberts, američka glumica, sinonim je za široki osmeh, pa je upravo njega osigurala na 30 miliona dolara. I duševna bol ima svoju cenu, a to najviše u svetu žele da naplate pacijenti koji nisu zadovoljni zahvatom svog plastičnog hirurga. U Austriji možete osigurati bol u duši ako uplatite osiguranje za venčanja, a partner se na tom događaju ne pojavi!

 

U Srbiji neobičnih osiguranja tog tipa, koja se uglavnom vezuju za filmske, muzičke i sportske zvezde, nema. Međutim, možete se osigurati od različitih vrsta nezgoda. „Dunav osiguranje“ pokriva više od 90 vrsta osiguranja i uvek je tu za svoje korisnike. Osluškuje njihove potrebe i  uvek je korak ispred svih bezizlaznih situacija!

Pročitajte