Pet saveta za bezbedno putovanje tokom pandemije

Nova putovanja pišu nove priče – ali sada imaju drugačiji početak

Kovid 19 obeležio je prethodnu godinu, a i u ovoj znatno utiče na naše živote, Međutim, putovanja i dalje ima, i poslovnih i privatnih. Optimistično je to da epidemija koronavirusa opada. Ipak, pre polaska na put obavezno  se informišite o epidemiološkim merama zemlje u koju putujete, kao i o eventualnoj neophodnosti PCR testa, potvrde o vakcinaciji itd. A šta treba da znate i učinite kako biste bezbedno putovali?

  1. Putujte direktno

Idealno, putujte svojim automobilom. Ukoliko je to iz bilo kojih razloga nemoguće, odlučite se za put sa što manje presedanja: višesatni let avionom mnogo je bezbedniji od, na primer, putovanja koje uključuje vožnju vozom i autobusom.

  1. Poslušajte preporuke

Različite zemlje uvele su različite mere radi suzbijanja pandemije. Proučite ih pre polaska kako biste bili pripremljeni i izbegli potencijalne neprijatnosti. Uz sebe uvek imajte dodatnu masku i gel za dezinfekciju ruku i površina.

  1. Proverite smeštaj

Ako ne putujete kod članova porodice ili prijatelja, izaberite smeštaj koji često može da se provetrava. Pokušajte da izbegnete smeštaj gde su bilo koje prostorije zajedničke. Ključno je da kontakte svedete na minimum. Možda je sada pravi trenutak da se okušate u kampovanju.

  1. Planirajte izlaske

Naravno, bilo bi lepo da izlasci podrazumevaju koncert ili utakmicu. No u ovim okolnostima, šetajte. Raspitajte se unapred i obiđite sve parkove, vidikovce i izletišta. Uživaćete u prirodi i bićete bezbedni.

  1. Osigurajte se

Iako je putno zdravstveno osiguranje uvek važno, sada se vidi njegova puna snaga. Uz PZO „Dunav osiguranja“ sada imate mogućnost da ugovorite i dodatno pokriće za kovid 19, čime možete da se osigurate za slučaj eventualne zaraze koronavirusom na putu. Ukoliko posumnjate da ste zaraženi, ovo osiguranje pružiće vam pokriće sledećih troškova:

  • neophodnih pregleda ovlašćenog lekara
  • testiranja, radi hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije koronavirusom
  • nabavke lekova ako se infekcija potvrdi
  • bolničkog lečenja.

U slučaju da svoje putno zdravstveno osiguranje kupite onlajn, možete da ostvarite dodatni popust od 15%.

Da, ovo putovanje će verovatno biti drugačije od svih prethodnih. Međutim, ako se dobro pripremite, biće nezaboravno. Počnite svoju novu priču – uz „Dunav osiguranje“ na svojoj strani.

Pročitajte