Za uređenje stana predlažemo

5 feng šui saveta!

Feng šui se stalno menja, pa je stoga potrebno menjati i raspored stvari u vašem stanu. Veoma je važno da održavate dobru protočnu energiju u svom domu i da zadržite visoku vibraciju.

Predlažemo vam pet feng šui saveta za uređenje stana:

 

Čista kuća, čista duša!

Najbitnije pravilo prema feng šuiju jeste pre svega čist i uredan stan!
Kada se kaže „čist stan“, ne misli se samo na čistoću prostorije, već na više segmenata. Pojam feng shui sadrži dva elementa, prvi je vetar (feng), a drugi voda (shui). Prema tome, veoma je važno odakle u neku prostoriju ulazi vazduh. Veoma je korisno u stanu imati i biljke koje pročišćavaju i proizvode zdrav vazduh, a unose i smirenost. Najbolje pozicije za biljke su jugoistok, istok i sever. Treba biti umeren i sa brojem biljaka u stanu – ni previše, ni premalo. Redovno provetravajte prostorije! Birajte dom uz vodu. Život uz vodu krepi i opušta!

 

Birajmo skladne boje za naš životni kutak!

Svaka boja posebno utiče na naše raspoloženje. U prostorijama gde imamo potrebu za svetlošću i energijom, pogotovo onom mentalnom, preporučuje se žuta boja. Žuta je uvek odličan izbor za dnevne prostorije. Ta boja podiže koncentraciju, a odlična je i za stvaralaštvo. Izbegavajte crvene i narandžaste tonove u dnevnim prostorijama, jer su to boje strasti. Bolje je birati neke laganije tonove, poput plave, koja strasti smiruje. Feng šui boje za spavaću sobu moraju biti relaksirajuće i opuštajuće. Ljubičasta boja podstiče odmor, ali podstiče i čitanje.

 

Osećajte se relaksirano u spavaćoj sobi!

Spavaću sobu uredite tako da odiše mirom i relaksacijom, a opet da bude i uzbudljiva. U spavaću sobu svakako ubacite predmete koji su vezani za vašeg partnera, a izbacite električne aparate. Atmosfera u spavaćoj sobi treba da bude potpuno opuštena. U spavaćoj sobi nije preporučljivo držati religiozne predmete, dok se preporučuju predmeti za relaksaciju, od mirisnih sveća do plišanih i mekanih tepiha, jastuka, ćebadi. Ogledala takođe nisu preporučljiva u vašem kutku za spavanje, jer se smatra da je njihova reflektujuća energija progresivna, a to bi moglo da vam naruši miran san.

 

Kuhinja treba da bude vedra i osvetljena.

Obezbedite da u kuhinju dolazi što više svetlosti, jer hrana koja se priprema u njoj treba da bude nahranjena svetlošću. Još jedan način za povećanje osvetljenosti u kuhinji jeste da dodate ogledalo, koje će vizuelno povećati veličinu kuhinje. Za vašu kuhinju birajte vedre tonove. Najbolje rešenje je žuta boja. Feng šui rerna je srce svake kuhinje i iz tog razloga je veoma važno da se ona postavi na mesto koje je pregledno za kuvara. Dobra i zdrava hrana je izvor našeg zdravlja, zato je veoma važno u kojim uslovima pripremamo hranu. Lepo dizajnirana i opremljena kuhinja predstavlja i bogatstvo. Ako se ukućani hrane dobrom i kvalitetnom hranom, moći će dobro da funkcionišu u stvarnom životu i da zarađuju novac. Ako je ishrana loša, ukućani gube volju, postaju depresivni i nemaju dovoljno snage za ispunjenje viših ciljeva.

 

Obratiti pažnju na položaj žute petice!

Položaj takozvane žute petice svake se godine menja. Postoji oblast feng šuija koja se bavi letećim zvezdama, tj. brojevima. U nju spadaju i tumačenja za dobre i loše energetske uticaje i opis šta koji broj može da nam donese u dom ili poslovni prostor. Brojevi se sele svake godine u drugi sektor (tj. stranu sveta). Obratite pažnju na to koji položaj u vašem domu u ovoj godini zauzima „žuta petica“. Sektor koji je pogođen „žutom peticom“ jeste deo kuće koji treba najmanje koristiti u toku godine. Taj deo treba održavati urednim i „mirnim”. Nikako se ne preporučuje spavanje u tom delu kuće. Ako je uzglavlje kreveta okrenuto prema ugroženoj strani sveta, obavezno se menja položaj. Nije poželjno renovirati ili dograđivati deo kuće koji je pogođen ovom negativnošću. Ova metoda je popularna i sve se više koristi.

Pored feng šui pravila prema kojima ćete se orijentisati u svom domu, potrebno je da vodite računa i o osiguranju stana. Vaš dom je mesto koje negujete s najviše pažnje, jer želite da trenuci koji provodite u njemu budu spokojni i mirni.

Pročitajte