Kako odabrati idealnu letnju destinaciju

Ljudi se dele na one koji letovanje planiraju mesecima unapred, i one koji se jednog jutra spakuju i krenu. Kojoj god grupi da pripadate, pre polaska morate da odaberete destinaciju. I – gde idete ove godine?

Iako su egzotične destinacije sve popularnije (i pristupačnije), većina nas se i dalje okreće „tradicionalnim“ letovalištima: Grčka, Crna Gora, Hrvatska, Turska, Egipat, a sve češće i Albanija. Čak i kada ste sigurni da ćete izabrati jednu od navedenih, i dalje morate da odlučite. A izbor često nije lak.

 

Grčka

Najpopularnija i najpristupačnija. Čak i da izuzmemo čitavo primorje, i dalje ostaje 1.400 ostrva koje možete da posetite. Grčka zaista pruža sve: plaže su i peščane i šljunkovite i kamenite; svuda su istorijski spomenici; uvek postoje brojne mogućnosti za izlete. Bilo da želite da budete u srcu zbivanja ili da se osamite na divljoj plaži, Grčka za vas ima rešenje. Naravno, uvek ostaje i odluka da li odabrati apartmanski smeštaj ili hotel, ali ti izbori su ipak jednostavniji.

 

Crna Gora

Dobro je poznajemo, ali se iz godine u godinu menja. Organizacija je svakako jednostavnija, a relativno brzo ćete i stići do željene lokacije. Crna Gora i dalje nosi epitet „divlje lepotice“, pa ćete uživati u pogledu gde god da se okrenete. Prava destinacija i za aktivni odmor i za uživanje.

 

Hrvatska

Da, skuplja je od ostalih destinacija, ali svi pamtimo miris borovine i šum Jadranskog mora. Pritom, poslednjih godina ovde letuje svetski džet-set, pa možda sretnete i svoje omiljene poznate ličnosti.

 

Turska

Sve kao kod nas, ali nije. Jedna je od najvećih i najprimamljivijih destinacija ne samo za turiste iz Srbije, već za čitav svet. Volimo je jer zaista ima nešto posebno za svakog posetioca. Pritom, Turci su izuzetno gostoprimljivi, pa ćete uživati u svakodnevnim malim znacima pažnje.

 

Egipat

Letovališta su fantastična i u potpunosti ćete se odmoriti, ali ne propuštajte da posetite piramide. Jer nema ponude koja može da nadjača jedino „preživelo“ svetsko čudo antičkog sveta.

 

Albanija

Poslednjih godina ovo je sve popularnija destinacija. I Jadransko i Jonsko more i 400 kilometara čistih, peščanih plaža – sve što vam treba za odmor. Domaćini s radošću dočekuju sve goste, a među više od 150 novih, modernih hotela sigurno ćete pronaći nešto baš po svom ukusu.

 

Naravno, za letovanje morate da budete spremni. Neophodna garderoba, kupaći kostim, pasoš, (za većinu zemalja)  kao i – putno zdravstveno osiguranje.   Zato, prepustite se uživanju i ne razmišljajte o neprijatnim okolnostima! Srećan put!

Pročitajte