Bliže nam se praznici – isplanirajte poklone na vreme!

Ima li šta lepše od osmeha dok osoba preko puta vas otvara poklon koji ste joj uručili? Uz zvuk šuštanja papira, tu je i neopisiva sreća vama dragih ljudi. A dovoljna je i sitnica koja će uneti mnogo radosti!

Naravno da novac diktira vrednost poklona, naročito ako imate mnogo prijatelja ili članova porodice. Zato je potrebno dobro isplanirati kad, gde i šta svakome kupiti! Prva ideja je da ne jurite poklone u poslednji čas! Još ako upadnete u očekivanu saobraćajnu gužvu koja je neizbežna poslednjih dana decembra, u naletu besa ćete čak pomisliti da ćete sledeće godine odustati od kupovine. Iskoristite onlajn kupovinu kao prednost koja vam umnogome može uštedeti vreme, a i strpljenje! Ovo su samo neki predlozi:

  • U slučaju da imate kreativne i originalne ljude oko sebe, personalizovani pokloni su pun pogodak! Na društvenim mrežama možete poručiti futrolu za pasoš, za kreditne kartice, neseser, rokovnik, gde ćete, uz inicijale ili neku posvetu, pokazati koliko vam je ta osoba draga!
  • Posebna osoba zaslužuje poseban i skup poklon, a to može biti sat, komad dobrog nakita ili parfem. Upakujte to u kutiju s novogodišnjim motivima i mašnama, unesite tračak neizvesnosti, a oduševljenje sigurno neće izostati.
  • Nakit, od različitih materijala, možete kupiti i kod domaćih kreatora koji ručno izrađuju jedinstvene komade, a on može biti dobar izbor za prijateljice, koleginice u firmi i sve one koje imaju stila. Izbor je ogroman, a potrebno je samo da izdvojite vreme na društvenoj mreži i pronađete neobičan i zanimljiv komad.
  • Za sve one koji su večita deca, željna igranja i avanture, društvene igre su odlična ideja. To je i povod da se ubuduće okupljate, zajedno crtate, pevate, takmičite se i negujete duh zabave.
  • Za sladokusce, tu je veliki izbor mafina, krofni, kolačića i keksića dekorisanih u zanimljivim pakovanjima. Opijaju nas i svojim mirisom i izgledom. A oni koji vole da kuvaju mogu sami nešto da pripreme, samo treba da nađu najbolji recept i pokažu svoju sposobnost ukrašavanja.
  • Vaučeri u kozmetičkim salonima su sve popularniji. Da li je to spa dan, pedikir, manikir ili masaža, suština je ista… Poklonite nekome vreme koje će iskoristiti za sebe i uživanje!
  • Iako mnogi knjigu smatraju prevaziđenim poklonom, ne zaboravite da ima i onih kojima je to najbolji poklon, bilo da je to neki klasik, domaći ili strani, novi i popularan naslov, novogodišnje bajke… Knjiga će naročito dobiti na ceni ako se potrudite oko posvete!
  • Personalizovan album za slike ili ram s fotografijom sa nekog vašeg zajedničkog putovanja nije samo sećanje na dobar provod i druženje, već i nagoveštaj novih momenata za pamćenje.
  • Imate sigurno i one koji obožavaju Novu godinu i ukrašavaju svoj dom već u oktobru, novembru. Lep i originalan ukras za jelku, šolja za kafu ili čaj sa irvasima, dukserica, majica ili čarape s novogodišnjim motivima… samo su neki predlozi koji će njihovo slavlje i euforiju upotpuniti, a vi nećete pogrešiti. I ne zaboravite, obavezno napišite čestitku i stavite je pod njihovu jelku!

Praznici su vreme kad je dozvoljeno maštati, sanjariti, poklanjati srce. Obradujte ljude oko sebe i uživajte u praznicima! Dozvolite da vas ponese praznična euforija, a ne panika, jer ćete sve stići ako to dobro i isplanirate!

 

Pročitajte