Zdravije okruženje za najmlađe sugrađane

objavljeno 01.06.2022.

„Dunav osiguranje“ obeležilo Dan kompanije

Proslava jubileja uvek je prilika da se važan dan obeleži u duhu solidarnosti i humanosti. Pored toga što je poslednji dan maja značajan kao datum kada Kompanija „Dunav osiguranje“ sa svojim zaposlenima obeležava 48 godina, tradicija je već postala da se posebna pažnja pokloni ulaganju u projekte društvene odgovornosti i stvaranju lepšeg i zdravijeg okruženja.

U cilju zaštite životne sredine i ulaganja u lokalnu zajednicu, naročito u njene najmlađe članove, predstavnici Kompanije „Dunav osiguranje“ i njenog reosiguravajućeg društva „Dunav RE“ pružili su podršku Ministarstvu zaštite životne sredine i Opštini Savski venac, kako bi realizovali projekat zamene sistema grejanja u vrtiću „Pčelica“. U sklopu akcije redukcije emisije štetnih čestica i ozelenjavanja životnog prostora, tim projektom je predviđeno prelaženje sa sistema grejanja lož uljem na daljinsko grejanje na gas, kako bi se obezbedilo čistije i zdravije okruženje za boravak najmlađih u vrtiću.

Ovim povodom, predstavnici „Dunav osiguranja“, predsednica IO Kompanije Ivana Soković i predsednica  društva za reosiguranje „Dunav RE“ Zorana Pejčić istakle su značaj očuvanje životne sredine kroz unapređenje ekoloških rešenja, kao sastavni deo strategije osiguravača i reosiguravača, ali i kulture samih kompanija.

„Podižući svest o značaju zaštite životne sredine, ponosni smo što Kompanija ‘Dunav’ i njeno reosiguravajuće društvo ‘Dunav RE’ pružaju doprinos kako bi još jedan vrtić na opštini Savski venac prešao na ekološki prihvatljiv sistem grejanja i adekvatno se pripremio za zimsku sezonu. Poboljšanje kvaliteta vazduha jedan je od prioriteta u našoj zemlji, a sprovođenjem ove akcije želimo da pošaljemo poruku o važnosti brige za sredinu u kojoj živimo,“ navela je predsednica Izvršnog odbora Kompanije Ivana Soković, dodajući da „Dunav“ dugi niz godina osigurava svu decu u okviru 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda.

„Ulaganjem u obnovu škola i vrtića, Opština Savski venac pokazala je da naročito brine o najmlađima. Projekti zamene kotlarnica grejanja nedavno su odobreni u još dva vrtića ove predškolske ustanove, ‘Sveta Petka’ I ‘Grofica Olga’, dok je višedecenijski problem grejanja rešen u osnovnim školama ‘Vojvoda Mišić’ i ‘Stefan Nemanja’, istakao je predsednik Opštine Savski venac, Miloš Vidović.

Zajedničkim ulaganjem Kompanije „Dunav“ i „Dunav RE“ u projekat zamene sistema grejanja, u vrednosti od osam miliona dinara, deca vrtića „Pčelica“ dobiće zdravije okruženje za odrastanje, a kroz projekat društvene odgovornosti „Prijatelj od detinjstva“, „Dunav osiguranje“ nastavlja da brine o onima sa kojima gradi sigurnu budućnost.

Pročitajte