Zauzmi mesto u našem karavanu, budi hrabra!

objavljeno 11.03.2022.

Kompanija „Dunav osiguranje“ i Udruženje „Žena uz ženu“ i ove godine zajedno u prevenciji raka dojke

Jedna od asocijacija na ženu sigurno je i 8. mart, Međunarodni dan žena. Umesto ovog jednog dana u martu, neka čitav mesec bude važan za sve žene u Srbiji! Kompanija „Dunav osiguranje“ prijatelj je ženama koje vode računa o svom zdravlju, ali i onima kojima su potrebni podsticaj i podrška. Uz Udruženje „Žena uz ženu“ i ove godine stoje uz projekat simboličnog naziva „Budi hrabra“, sa ciljem podizanja svesti o rasprostranjenosti raka dojke koji, ako se otkrije na vreme, može biti izlečen.

„Svakodnevno slušamo preporuke o tome da je prevencija najbolji vid borbe protiv bolesti. Jedan od oblika preventivnog delovanja je i osiguranje. Naša polisa zdravstvenog osiguranja pored brojnih usluga bolničkog i vanbolničkog lečenja, uključuje i osiguranje preventivne zdravstvene zaštite, odnosno sistematski pregled. Ukoliko se utvrdi da postoji potreba za lečenjem, onda ova polisa omogućava brzo i lako zakazivanje i sprovodjenje brojnih pregleda i dijagnostičkih procedura“– izjavila je Nataša Novčić Zubac, iz Kompanije „Dunav osiguranje“.

Kao društveno odgovorna kompanija, „Dunav osiguranje“ prepoznaje potrebe u oblasti zdravlja i zato omogućava finansijsku i stručnu podršku za slučajeve obolevanja od kancera u okviru posebnog programa zdravstvenog osiguranja. U okviru projekta „Budi hrabra“ zainteresovani mogu saznati više i o važnosti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje može omogućiti najviši stepen medicinske zaštite.

„Neka mesec mart bude posvećen zdravlju, a svi oni koji nisu, neka preventivne preglede uvrste kao obavezne u godišnji planer. Tako možemo otkriti bolesti u ranoj fazi i doprineti uspešnosti lečenja bilo koje bolesti. O ovoj temi treba pričati svakodnevno, jer samo tako možemo otvoriti oči svima i probuditi sve one žene koje pregled odlažu za neki drugi dan“, izjavila je Marija Lakić, predstavnica Udruženja „Žena uz ženu“. Ona je dodala: „Ovo udruženje je osnovano  sa ciljem da istakne snagu i hrabrost žena koje se bore protiv raka dojke. Uz edukativne programe i radionice, tu smo da približimo različita iskustva, motivišeno druge žene da nam se pridruže, pružimo bezuslovnu podršku i da ovakve prepreke zajedno pobeđujemo“.

Karavan opremljen neophodnom opremom za dijagnostički pregled obilazi brojna mesta širom Srbije i omogućava ženama da urade besplatan ultrazvučni pregled dojki. Pošto je broj pregleda ograničen, sve zainteresovane mogu da se prijave za pregled u Karavanu od 11:30 do 12 časova u svom gradu, a prednost će imati žene koje nisu radile pregled više od 2 godine i mlađe su od 45 godina.

Sve potrebne informacije u vezi sa ponudom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i programa Cancer protection, kao i trasom Karavana, zainteresovani mogu dobiti besplatnim pozivom Kontakt centra kompanije Dunav osiguranje na broj 0800 386 286 ili na sajtu www.dunav.com.

 

 

 

 

 

Pročitajte