Vrhunski stručnjaci na konferenciji magazina „Lepa i Srećna“

objavljeno 28.10.2022.

„Zdrava žena – zdravo potomstvo“ powered by „Dunav osiguranje“

Pitanja steriliteta i fertiliteta, insulinske rezistencije, zdrave trudnoće, prevremenog porođaja i druge važne teme reproduktivnog zdravlja biće u centru pažnje na konferenciji magazina „Lepa&Srećna“ koja se održava 31. oktobra 2022. godine u Beogradu. Zahvaljujući generalnom sponzoru „Dunav osiguranje“, skup eminentnih stručnjaka okupiće se u hotelu Mona Plaza u Beogradu, a moto konferencije je „Zdrava žena – zdravo potomstvo“.

U uvodnom obraćanju, učesnike će pozdraviti doc. dr Marija Zdravković, direktorka KBC „Bežanijska kosa“, prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministar za brigu o porodici i demografiju i Žaklina Milenković, glavna i odgovorna urednica magazina Lepa&Srećna. U prvom panelu, posvećenom preventivi, učestvuju prof. dr Ana Mitrović Jovanović, načelnica Odeljenja dnevne bolnice GAK, doc. dr Dijana Perović, specijalista pedijatrije i kliničke genetike, sa Instituta za humanu genetiku, MFUB, kao i dr Mima Fazlagić, stručnjak za matične ćelije i ginekolog. O svom iskustvu govoriće pacijentkinja  Aleksandra Lazić, dok Kompaniju „Dunav osiguranje“, generalnog sponzora predstavlja Nataša Novčić Zubac. Moderator će biti Vesna Stanimirović.

Učesnici drugog panela će govoriti o bolestima koje ugrožavaju reproduktivno zdravlje, o simptomima i lečenju – prof. dr Zoran Džamić, urolog i direktor klinike za urologiju  KC Srbije, dr Naida Stanković sa Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ u Beogradu, dijetolog dr Andrijana Ćulafić i prof. dr Miloš Žarković, sa Klinike za endokrinologiju dijabetes i bolesti metabolizma. Moderator će biti Jasmina Antonijević Milošević.

U trećem panelu, pažnja je usmerena u budućnost,  a o svemu što ona donosi u oblasti reproduktivnog zdravlja govoriće prof. dr Aleksandar Ljubić, specijalista ginekologije i akušerstva, Staša Stanković, doktorka genomske medicine sa Univerziteta u Kembridžu i Ana Janković, psiholog. O pitanjima u vezi sa HPV vakcinama govoriće aktivistkinja Marija Ratković, a u ovom dinamičnom panelu učestvuje i glumica Jelena Gavrilović. Moderator je Jelena Spasić.

Pročitajte