Vrhunska zabava u dvorištu? Moguće je!

Prema prognozama meteorologa ovogodišnji septembar nam donosi lepo vreme. Zato iskoristite poslednje dane leta da se opustite i okupite u dvorištu sa porodicom i prijateljima. Organizovanje zabave na otvorenom može biti jednostavno, a uz malo vremena i kreativnosti lepe uspomene su zagarantovane!

Za kakvu ste žurku u dvorištu raspoloženi? Klasičan roštilj u dvorištu? Noć filma na otvorenom koji se projektuje na zidu uz kokice? Šta kažete na zabavu sličnu onima u Španiji sa šarenim pinjatama, sangrijom i burgerima koje ste sami napravili? Ili neke igre za zabavu za odrasle i decu, kao što su odbojka ili pikado. Bez obzira kakvo okupljanje želite, kada isplanirate temu prilagodite i pozivnice, jer tu bi trebalo da nagovestite prijateljima šta da očekuju i šta da ponesu. A ako imate bazen, obavezno pomenite kupaće kostime i peškire. Pozovite se na kreativnost, crtajte, plešite, organizujte šaljivu lutriju, mogućnosti su beskrajne!

Ležerno i zabavno – Kada opremate spoljašni prostor, obavezno izdvojte dovoljno mesta za sedenje i za razgovor. Ako će vaša zabava imati stolove sa hranom i pićem, dobra je ideja da ih postavite u hladovinu ili ispod suncobrana ili šatora. U slučaju da se svi vaši gosti možda međusobno ne poznaju, za razbijanje leda možete da postavite oznake sa imenima. Zamolite goste da popune etiketu sa svojim imenom i jednom zabavnom činjenicom o sebi. Ovo je odličan način za početak razgovora. Muzika je takođe važan faktor u pripremanju žurke, pa razmislite unapred o tome šta najbolje odgovara vašoj publici. Postavite zvučnike tako da ne otežavaju razgovor, ali vodite računa i o komšijama koje možda ne vole buku ispod svog prozora. Zato ih na vreme obavestite o događaju koji organizujete i poštujte važeće propise.

Dekoraciju prilagodite temi – Pinjate, lepršavi papirni pomponi, baloni i šareno cveće samo su neke od opcija. Možete pokriti stolove za serviranje vodootpornim stolnjacima radi lakšeg čišćenja. Šareni kartonski tanjiri, salvete i prugaste slamke za piće daće poseban pečat vašem ukrašavanju prostora. Za večernje zabave u dvorištu savršena je prilika da okačite svetiljke i fenjere, a drveće umotajte u svetlucave lampione. Za dodatnu rasvetu rasporedite sveće po stolovima i obavezno osvetlite staze. Saksije sa cvećem će takođe oplemeniti spoljašnji prostor i pružiti uživanje u dvorištu tokom cele sezone. Na kraju, ne zaboravite da obezbedite kante za smeće i reciklažu kako bi gosti mogli da pomognu da vaše dvorište izgleda uredno posle zabave.

I iće i piće – Što se tiče hrane, postoji nekoliko smernica kojima bi trebalo da se vodite, u zavisnosti od vrste zabave. Za velike zabave neka hrana bude jednostavna. Drugim rečima, da se lako uzima i jede – takosi, hamburgeri, koktel pecivo i grickalice su idealni za takve zabave. Za manje večere u dvorištu, opcija može biti da svi budu uključeni tako što će pripremiti neko jelo (a to vam pomaže da skinete deo stresa sa sebe kao domaćina). Uzmite u obzir način ishrane svih gostiju, pa meni prilagodite i onima koji jedu vegetarijansku i vegansku hranu ili znate da su alergični na neke namirnice.

Moguće je organizovati okupljanje u dvorištu bez stresa, tako što ćete se svi zabaviti, a komarci nikog neće (mnogo) izujedati. Ne postoji starosna granica za zabavu, samo lenjost koju valja pobediti! Umesto skupih detalja, uložite u strpljenje. A umesto brige o tome kako da zaštitite svoju kuću od bilo kakvih neprijatnih i nepredviđenih situacija, uložite na vreme u polisu Čuvar kuće kompanije Dunav osiguranje. Osigurajte sve ono u šta ulažete mnogo ljubavi i truda!