Više od 90% javnih preduzeća i institucija Grada Niša u portfelju „Dunav osiguranja“

Više od 90% javnih preduzeća i institucija čiji je osnivač Grad Niš u portfelju je Kompanije „Dunav osiguranje“, a zajednička, višedecenijska saradnja na izuzetno je visokom nivou, i u budućnosti će se, na obostrano zadovoljstvo, još više razvijati – zaključeno je prilikom posete gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski prostorijama GFO Niš „Dunav osiguranja“.

„Time se generiše preko 200 miliona dinara fakturisane premije godišnje. Radi se o velikom broju polisa, ali i o još većem broju osiguranika s obzirom na to da je u portfelju ‘Dunava’ dobar deo realizovanih javnih nabavki usluge osiguranja kojima su kolektivno osigurani zaposleni u javnim preduzećima i institucijama. Reč je o osiguranju od nezgode, težih bolesti i hirurških intervencija, kao i od ostalih rizika pokrivenih raznim vrstama osiguranja lica i životnih osiguranja“, rekao je Goran Gavrilović, direktor GFO Niš.

Kada je u pitanju naknada šteta, Gavrilović kaže da tu sve protiče u najboljem redu i da nema većih problema u procesu procene i naknade šteta.

„Kompanija ‘Dunav’ je na visoko profesionalan način pristupila rešavanju odštetnih zahteva osiguranika iz javnog sektora, dajući prioritet zdravstvenim ustanovama, koje su u ovom vremenu pandemije pod pritiskom velikog broja pacijenata, uz iscrpljenost medicinskog osoblja i opterećenost medicinske opreme, na najvećem udaru, a ovo je i vreme kada su i rizici koje pokriva osiguranje najveći“, ocenio je Gavrilović.

On je istakao da „Dunav osiguranje“, kao društveno odgovorna kompanija, uvek izlazi u susret sportskim društvima, ustanovama kulture, javnim preduzećima i drugim institucijama Grada Niša kada je u pitanju pomoć u vidu donacija i sredstava preventive.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ponovila je da Grad Niš i Kompanija „Dunav osiguranje“ uspešno sarađuju, o čemu govori i podatak da je oko 90 odsto javnih preduzeća i ustanova u portfelju te kompanije.

„Naša saradnja traje decenijama. Na sastanku u Glavnoj filijali u Nišu sa direktorom Goranom Gavrilovićem razgovarali smo o proširenju te saradnje i sadržajima u vreme borbe za suzbijanje bolesti izazvane koronavirusom. Zahvalna sam predstavnicima ‘Dunav osiguranja’ na pomoći koju, kao društveno odgovorna kompanija, u vreme pandemije pružaju Gradu Nišu i zdravstvenim ustanovama“, zaključila je Dragana Sotirovski.

Pročitajte