Sutra počinju „Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih

„Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih, najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije „Dunav osiguranje“ pod nazivom „Prijatelj od detinjstva“, počinju sutra u Priboju.

Tačno u 10 sati, školarci iz grada na Limu počeće takmičenje u pet sportova – atletika, odbojka, između dve vatre, basket 3 na 3 i fudbal, a najbolji među njima izboriće plasman u državno finale.

Takmičenja će se održati uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab.

Posle Priboja plamen „Dunav osiguranje“ SIM karavana radosti i prijateljstva posetiće Zlatibor, Novu Varoš, Arilje, Šabac i tako redom uzduž i popreko Srbije.

Najbolji iz državnog finala, kao i svih prethodnih godina, učestvovaće na velikom međunarodnom finalu u Splitu, zajedno s vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ove godine u Srbiji takmičenja na „Dunav osiguranje“ Sportskim igrama održaće se u atraktivnijem formatu za mlade sportiste i podeljena su na nivoe – kvalifikaciona, gradska, regionalna (turnirska) i  državna takmičenja.

„Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih održavaju se u Srbiji osmi put, u Bosni i Hercegovini počinje 11. sezona, a Igre u Hrvatskoj proslavljaju jubilej – 25 godina od osnivanja.

U Srbiji, „Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija „Dunav osiguranje“.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima, a u sve tri zemlje za decu je učešće potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksandar Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige  i mnogi drugi.

Ponosni smo što smo kao kompanija kroz Sportske igre mladih Srbije, u saradnji s ostalim partnerima, pokazali da zajedno možemo i više i bolje, jer deca su naš zajednički motiv. Podsećamo da je Kompanija „Dunav osiguranje“ do 2018. bila uz Igre kao donator, 2018. godine kao sponzor, a od 2019. godine kao generalni sponzor, čije ime sadrži i sam naziv manifestacije.

Pročitajte