Prijatelj od detinjstva i „Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih

U okviru krovnog CSR projekta „Prijatelj od detinjstva“, Kompanija „Dunav osiguranje“ godinama podržava Sportske igre mladih, najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi.

Manifestacija pruža priliku deci da u periodu od marta do avgusta potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre.

Igre spajaju region, a učesnici su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života. Sportske igre mladih održavaju se 8. put u Srbiji, u Bosni i Hercegovini već 11 godina, a u Hrvatskoj 25 godina. Kroz druženje i sport, promoviše se zdrav način života.

Sportske igre mladih su i u Srbiji postale omiljena manifestacija, a interesovanje za učešće u Igrama iz godine u godinu sve je veće.

Manifestacija „Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih svojim rezultatima postala je opšte dobro svakog učesnika.

Karavan radosti i prijateljstva „Dunav osiguranje“ Sportskih igara mladih Srbije je u 2020. – godini izazova, prevazišao sva očekivanja u realizaciji i ispunio plan i sve zajedničke želje organizatora i Kompanije kao generalnog sponzora, kada su u pitanju deca, briga o njima, motivacija da se bave sportom, jačanje zajedništva i tolerancije te prihvatanje različitosti.

Ponosni smo što smo kao kompanija kroz Sportske igre mladih Srbije, u saradnji s ostalim partnerima, pokazali da zajedno možemo i više i bolje, jer deca su naš zajednički motiv.

U projektu „Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih u Srbiji u 2020. godini učestvovalo je 72.154 takmičara, a u regionu preko 200.000 dece i mladih. Igre su u Srbiji za 7 godina obišle preko 70 gradova odnosno mesta. Od 2014. godine u Igrama u Srbiji učestvovao je 361.981 učesnik.

Podsećamo da je Kompanija „Dunav osiguranje“ do 2018. bila uz Igre kao donator, 2018. godine kao sponzor, a od 2019. godine kao generalni sponzor, čije ime sadrži i sam naziv manifestacije.

Od osnivanja Igara do danas u njima je učestvovalo više od 2.000.000 mladih. Cilj Sportskih igara mladih Srbije jeste okupljanje što većeg broja učesnika, kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti, čime bi izbegli breme današnjice, koja u velikoj meri nosi negativan uticaj droge, nasilja i svih vrsta netolerancije.

Vlade zemalja regiona u kojima se Igre organizuju prepoznale su vrednost projekta, pružajući im veoma dragocenu i sveobuhvatnu podršku. Primer te podrške i odlične saradnje jeste i Srbija, gde je gospodin Aleksandar Vučić, uz Vladu Republike Srbije, 2014. godine postao visoki pokrovitelj projekta Igara.

Osnovni postulati Igara su negovanje razumevanja, prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim tokovima današnjice.

Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od UEFA i Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Vrednost projekta „Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako iz Srbije i regiona tako i iz Evrope.

Posebnu podršku Igrama pružaju Predrag Mijatović, Nemanja Matić, Luka Modrić, Luis Figo, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Johanes Han, Aleksander Čeferin, Karl Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Pročitajte