Preko 4.000 razloga za radost

objavljeno 24.12.2021.

Tradicionalna novogodišnja akcija dodele paketića Kompanije „Dunav osiguranje“

 

U godini koja je donela oporavak društva pogođenog globalnom pandemijom, Kompanija „Dunav osiguranje“ naročito se trudila da zaštiti ono što je najvrednije i odgovornim ponašanjem doprinese stvaranju lepšeg i zdravijeg okruženja. Svake godine uoči novogodišnjih i božićnih praznika, u „Dunav osiguranju“ tradicionalno se pripremaju pokloni za mališane iz brojnih ustanova za nezbrinutu decu, udruženja i centara za socijalno staranje, specijalizovanih bolnica za dečije bolesti, škola i prihvatilišta. Kako bismo i ove godine nastavili da širimo dečiju radost, u sklopu novogodišnje akcije, mališanima širom zemlje biće podeljeno preko 4.100 slatkih darova, koji će na taj način stići do dece iz najudaljenijih mesta.

„Akcijom dodele paketića nastavljamo da širimo dobra dela, po kojima je naša kompanija oduvek poznata. Na taj način, želimo da mališanima ulepšamo praznično raspoloženje i donesemo osmehe onima kojima postajemo Prijatelj od detinjstva“, istakao je Bojan Raičević, član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav“, i dodao da je ova akcija samo je jedan od vidova podrške koja se tokom godine sprovodi kroz mnogobrojne aktivnosti Kompanije. Podržavajući projekte namenjene obrazovanju, sportu, umetnosti i razvoju talenata, ulaganjem u najmlađe, kao i brigom o zaposlenima, nastavljena je misija odgovornosti koju Kompanija sprovodi od svog nastanka.

Prijatelj od detinjstva

Kroz projekte podrške namenjene deci, kao što je „Prijatelј od detinjstva“, Kompanija je brojnim ulaganjima podržala najmlađe u svim aspektima njihovog odrastanja. Tako smo tokom 2021. godine podržali regionalnu manifestaciju Sportske igre mladih, najveću smotru amaterskog sporta za decu i omladinu u Evropi, dok smo mladim sportistima dali vetar u leđa u brojnim sportovima: fudbal, košarka, rukomet, atletika, vaterpolo, odbojka. Nije izostala ni podrška umetnosti, pa smo u želji da ohrabrimo mlade kreativce obezbedili sredstva kojima smo podržali likovni konkurs OŠ „Miodrag Matić“, jedine škole u Srbiji koju pohađaju deca sa cerebralnom paralizom. Tako smo pored renoviranja ove škole dali vetar u leđa mladim umetnicima s posebnim potrebama.

Podrška ugroženim porodicama i stvaranje humanijih uslova za život

Kroz višegodišnje partnerstvo Kompanije „Dunav“ i projekta „Radna akcija s Tamarom“, do sada je renovirano oko 11.200 kvadrata životnog prostora, dok više od 600 dece živi u daleko kvalitetnijim uslovima. Pored toga što je naša kompanija u ovogodišnjem serijalu pomogla porodicama sa područja enklava na Kosovu i Metohiji darujući domaćinstva polisama životnog osiguranja, donacijom od dva miliona dinara priključili smo se i projektu renoviranja dečijih institucija. Zahvaljujući našoj donaciji, renovirano je Izdvojeno odeljenje Muzičke škole „Stevan Hristić“ u selu Korminjane, u Kosovskoj Kamenici, a 180 đaka prvi put je dobilo grejanje, nove učionice i lepše uslove za školovanje.

Bebi paketi za 13 porodilišta i radost novog života

Slaveći svoj Dan, Kompanija je bebama širom zemlje poželela dobrodošlicu tako što je roditelje darovala vrednim poklonima i gratis polisom stipendijskog osiguranja za decu u vrednosti od 500 evra. Na taj način, 59 beba je od rođenja dobilo donaciju od skoro četiri miliona dinara, a Kompanija osmehe onih kojima postaje prijatelj od rođenja.

Radost novog života delimo zajedno sa našim zaposlenima i srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu i svim bebama koje su ove godine rođene i u našoj kući. Pored toga što je naša kompanija bogatija za 69 beba, zaposleni u našoj kući dobijaju i novčanu pomoć, kako bi prvi dani sa bebom prošli bezbrižno.

Posvećenost društvenoj zajednici i onima zbog kojih smo tu, potvrdu ima i kroz brojna priznanja koja je naša kompanija tokom godine dobila za brigu o klijentima i podršku društvenom aktivizmu. Nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“, omiljeni brend „Moj izbor“, priznanje klijenata „Miljenik potrošača“ i „Đorđe Vajfert“ za doprinos lokalnoj zajednici – samo su neka od priznanja  kojima Kompanija „Dunav“ potvrđuje misiju odgovornosti od svog nastanka. Ponosni smo što pomažemo društvu u kojem poslujemo i tako zajednici vraćamo  deo onoga što nam je podarila kroz poverenje koje nam poklanja.

Pročitajte