Ozelenjavanjem grada do čistijeg vazduha

Društvo za reosiguranje „Dunav Re“, uz podršku Kompanije „Dunav osiguranje“ i Ministarstva za zaštitu životne sredine, sprovelo akciju sadnje stabala kao deo projekta društvene odgovornosti.

Na inicijativu Društva za reosiguranje „Dunav Re“, predstavnici Kompanije „Dunav osiguranje“, zajedno sa predstavnicima Ministarstva za zaštitu životne sredine i Opštine Stari grad, u sklopu akcije društveno odgovornog poslovanja, zasadili su 16 stabala crvenolisne šljive na Dunavskom keju na Dorćolu, kako bi ozelenjavanjem grada doprineli unapređenju životne sredine i ulepšali ovaj deo grada.

„Kroz akciju sadnje stabala, trudimo se da poboljšamo kvalitet vazduha, i na taj način učinimo grad čistijim i zdravijim mestom za naše sugrađane. Poboljšanje kvaliteta vazduha jedan je od prioriteta u našoj zemlji, a realizacija ove akcije uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine potvrda je uspešne saradnje i partnerstva“, navela je predsednica Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“ Ivana Soković.

„Ovaj drvored ‘Dunav Re’ poklanja poslovnim partnerima, Beogradu i Srbiji. Simbolično ga je nazvao ‘park osiguranja’, jer stabla predstavljaju sektor osiguranja i osiguravajuće kuće koje posluju na teritoriji Republike Srbije“, istakla je predsednica Izvršnog odbora „Dunava Re“ Zorana Pejčić. Ona je dalje navela da „rudnici uglja i fabrike koje emituju velike količine ugljen-dioksida izazivaju ozbiljne klimatske promene koje mogu imati katastrofalne posledice. Faktor životne sredine sve više postaje sastavni deo strategije osiguravača i reosiguravača ne samo zbog očuvanja životne sredine i održivosti, već i zato što se ova inicijativa ugrađuje u kulturu samih kompanija.“

Predsednice kompanija „Dunav osiguranje“ Ivana Soković i „Dunava Re“ Zorana Pejčić zajedno sa državnom sekretarkom Jelenom Tanasković presecanjem vrpce zvanično su otvorile ovaj „park osiguranja“, i uz prisustvo predstavnika Opštine Stari grad i JKP „Zelenilo Beograd“, posadile prve sadnice duž biciklističke staze.

„Ovakve akcije predstavljaju najbolji primer društveno odgovornog poslovanja i pokazuju kako se zajedničkim naporima unapređuje životna sredina. Nadamo se da će to i u budućnosti biti podsticaj drugim privrednim subjektima da na sličan način doprinesu stvaranju zdravijeg i čistijeg okruženja“, navode predstavnici društva za reosiguranje „Dunav Re“.

Pročitajte