Osiguranje poljoprivrede – jer vaš trud nema cenu!

objavljeno 22.05.2023.

„Dunav osiguranje” i ove godine učesnik je 90. međunarodnog sajma poljoprivrede koji se u Novom Sadu održava od 20. do 26. maja. Kako bi svim zainteresovanim posetiocima ukazala na značaj osiguranja, ne samo zbog ekonomske stabilnosti, već i drugih dobrobiti, Kompanija je spremila niz pogodnosti. Ovogodišnjim sloganom „Osiguranje poljoprivrede bezbedno imanje ništa manje“ Kompanija podseća koliko je, zbog nepredviđenih vremenskih okolnosti, važno zaštititi svoja poljoprivredna dobra.

„Već dugi niz godina ‘Dunav osiguranje’ podstiče poljoprivrednike da pametno ulažu u svoja gazdinstva. Sad već tradicionalno, u okviru naše kampanje ‘Maj – mesec poljoprivrede’, odobravamo sajamske popuste za njih“, izjavila je Nataša Novčić iz „Dunav osiguranja“ u Novom Sadu.

„Na osnovu višegodišnjeg rada i iskustva s klijentima, omogućili smo najbolje moguće rešenje za planiranje rizika i osiguranje poljoprivrednih dobara. U ovom trenutku, proces zaključivanja polisa osiguranja poljoprivrede u punom je jeku. Za razliku od osiguranja životinja, koje se zaključuje tokom čitave godine, kod osiguranja useva i plodova preko 65% ukupnog godišnjeg broja polisa zaključi se tokom meseca maja.

Upravo to je razlog što ‘Dunav osiguranje’, kao višegodišnji tržišni lider u osiguranju poljoprivrede, posebnu pažnju posvećuje ovom periodu u godini. Najveće interesovanje osiguranici useva i plodova tradicionalno iskazuju za grupu osnovnih rizika, gde je dominantno osiguranje od grada. U poslednje tri godine primetno je i povećanje interesovanja za zaključenje dopunskih rizika kao što su poplava, oluja, prolećni mraz, koji nanosi velike štete voćarima i sve češće se ispoljava. Ove godine zbog vremenskih prilika beležimo i kašnjenje poljoprivredne sezone od petnaest do dvadeset dana, što će se odraziti i na dinamiku ugovaranja osiguranja.

Naročito smo ponosni na činjenicu da u svojoj ponudi imamo najširu lepezu rizika koje pokrivamo u osiguranju poljoprivrede, uključujući i jedinstveno osiguranje od nedostatka vlažnosti zemljišta – suše, namenjeno poljoprivrednicima na teritoriji Vojvodine, Beograda i Mačve koji poseduju parcele pod kukuruzom, sojom i šećernom repom“ , dodala je Novčić.

Informisanost je ključ za dobro planiranje i uspeh. Ako niste u mogućnosti da posetite naš štand na Sajmu, tu su ažurni savetnici u poslovnicama širom zemlje, sajt Kompanije www.dunav.com i Kontakt centar, gde besplatnim pozivom možete saznati sve o uslovima ovog osiguranja.

 

Foto: Nemanja Pančić

 

 

 

 

 

 

Pročitajte