Osiguranje lične imovine – kako obezbediti stan?

objavljeno 22.12.2021.

Osiguranje i zaštita doma ne predstavljaju luksuz, već neophodnost. Kuća je najvrednija imovina pojedinca, nešto što se gradi godinama i u šta se ulaže mnogo ljubavi, truda, a i novca. Pored toga što nas štiti od spoljnih uticaja, ona je i naša oaza mira, mesto gde se osećamo sigurno i voljeno. Ipak, rizici kojima je naš dom izložen su brojni, bilo da je reč o nezgodama nastalim usled nepažnje samih ukućana, elementarnim nepogodama ili potencijalnoj pretnji od provalnog razbojništva. Potrebno je na vreme preduzeti sve korake i zaštititi svoj dom, kao i one koji u njemu borave.

Šta sve možemo učiniti kako bismo obezbedili sigurnost svog doma?

Istraživanja pokazuju da do najvećeg broja nezgoda i nesreća dolazi usled nemara i nepažnje ukućana. Zato je prvi korak, uvek kada napuštamo stan, da proverimo jesmo li isključili sve električne uređaje, zatvorili sve prozore i zaključali vrata. Poželjno je i da zatvorimo ventile za vodu kako bismo se zaštitili od eventualnih poplava. Druga mera predostrožnosti jeste postavljanje alarma i nadzorne kamere, što nas može zaštititi u slučaju provalne krađe. Pored toga, preporučuje se ugradnja sigurnosnih vrata, kao i postavljanje tajmera za svetlo.

Nažalost, čak i kada su sve navedene mere opreza primenjene, ipak se može desiti da dođe do nezgode ili provale u vaš dom. Stoga je najbolji i najsigurniji način da obezbedite svoj dom posedovanje polise za osiguranje lične imovine.

Polisa čuvar kuće“ Kompanije „Dunav“ omogućava vam da osigurate svoj stambeni prostor, kao i stvari u njemu, dok predmet osiguranja mogu biti i sanitarije, pomoćni objekti, zajednički delovi zgrada, kao i umetnički predmeti i druge dragocenosti. Polisa „čuvar kuće“ pruža zaštitu u slučaju požara, udara groma, loma stakla, oštećenja nastalih u slučaju kvara instalacija, provalne krađe i razbojništva.

Naravno, postoje i drugi rizici, koji su, nažalost, poslednjih godina učestali i o kojima takođe treba razmišljati, pa stoga postoji mogućnost ugovaranja dodatnih usluga osiguranja koje će obezbediti vaš dom od oštećenja nastalih usled zemljotresa, poplava i bujica.

Pored navedenih rizika, uvek može doći do nepredviđenih situacija ili takozvanih rizika iznenađenja, pa polisa osiguranja „čuvar kuće nudi i mogućnost dodatnog osiguranja u slučaju pada letelice na objekat, udara motornog vozila, pada drveta, pritiska snega, oštećenja nastalih za vreme javnih manifestacija i demonstracija i još mnogo toga.

U okviru polise čuvar kuće“ dostupne su i posebne pogodnosti u slučaju požara, koje podrazumevaju nadoknadu troškova iznajmljivanja privremenog smeštaja za vas i vašu porodicu, uključujući i transport preostalih stvari iz domaćinstva, kao i troškove preventivne zamene brave u slučaju gubitka ključa. Na taj način, ne samo da ćete biti osigurani u slučaju požara, već ćete i poštedeti sebe i ukućane dodatnog stresa prouzrokovanog brigom oko privremenog prenoćišta i skladištenja neoštećenih stvari.

Naravno, pored osiguranja imovine, tu je i briga za ukućane, koja bi trebalo da bude na prvom mestu! Samo uz zdravu porodicu možemo imati čvrst, srećan i stabilan dom, pa je stoga važno i osigurati svoje bližnje. Kompanija „Dunav“ vam zato uz „čuvar kuće“ nudi i osiguranje članova domaćinstva od nesrećnog slučaja ili nezgode.

Briga o porodici i o sopstvenom domu osnovna je dužnost svakog pojedinca. Osigurajte se na vreme i budite spremni u slučaju neželjenih događaja.

Za sve navedene usluge osiguranja čuvar kuće“ moguće je ostvariti i određene popuste. Za više informacija o polisi osiguranja čuvar kuće“ možete posetiti najbližu poslovnicu kompanije „Dunav osiguranje“, našu zvaničnu stranicu www.dunav.rs ili besplatno pozvati naš Kontakt centar na broj 0800 386 286.

Pročitajte