Povodom predstojećih praznika, učenici Osnovne škole „Rada Šubakić“ u selu Guberevac u blizini Kragujevca, 17. decembra, su na poklon dobili novogodišnje paketiće koje im je darivala  Kompanija „Dunav osiguranje“.

Smisao novogodišnjih praznika jeste obradovati sebi najmilije i dati im poklon, rekao je direktor glavne filijale „Dunava“ u Kragujevcu Miloš Milosavljević i istakao da ta kompanija šestu godinu zaredom poklanja novogodišnje paketiće.

„U te paketiće se trudimo da upakujemo i osmeh, iza kojeg stoji i sigurnost“, dodao je on.

Milosavljević je naveo je da je kraj godine vreme kada se sumiraju utisci i rezultati i prave planovi za narednu godinu i istakao da je ponosan na humanitarne akcije koje je realizovala Kompanija „Dunav osiguranje“.

„Meni lično, kao predstavniku te društveno odgovorne kompanije posebna je satisfakcija što smo uvek tu za naše najmlađe jer njihovo  ‘hvala’ i osmeh je nešto što je iskreno i od neprocenjive vrednosti“, rekao je Milosavljević i dodao da su današnji pokloni potvrda da je „Dunav osiguranje“ prijatelj dece.

Školu u Guberevcu pohađa oko 50 učenika, a reč je o isturenom odeljenju škole „Rada Šubakić“ iz Gruže, u koju ide oko 250 đaka.

Direktorka te škole Slađana Đokić podsetila je da je istureno odeljenje u Guberevcu pre nekoliko meseci obnovljeno u poznatom humanitarnom projektu „S Tamarom u akciji“, za šta je, istakla je, deo sredstava obezbedila i Kompanija „Dunav osiguranje“.

„Danas se nalazimo u lepo opremljenom objektu u kome mogu da uživaju učenici i nastavnici, a dokaz da prijatelj ostaje prijatelj jeste i ovaj današnji gest kada su svi učenici ove škole dobili slatke paketiće. To je dokaz da su humanost i prijateljstvo najvažnije vrednosti koje čovek treba da ima“, rekla je Đokićeva.

Ona je zahvalila „Dunav osiguranju“ i dodala da je ovo prvi put da su učenici škole „Rada Šubakić“ dobili paketiće.

„Usrećili su naše učenike i to se vidi po osmesima na njihovim licima“, dodala je Đokićeva.

U ime učenika škole u Guberevcu obratila se Elena Nešović, koja pohađa sedmi razred, i zahvalila „Dunav osiguranju“ na paketićima i svemu što su učinili za njihovu školu.

Kompanija „Dunav osiguranje“ je nedavno donirala i paketiće deci koja su na lečenju u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj u Beogradu, a do kraja godine imaće još nekoliko ovakvih akcija.