Kompanija „Dunav“ podržala Festival jagodičastog voća u Beogradu

objavljeno 05.07.2022.

Na prvom Festivalu jagodičastog voća pod nazivom „Belgrade Berry Festival“, koji je 2. jula održan na platou tržnog centra Galerija u Beogradu, predstavili su se organski proizvođači iz cele Srbije, koji su ujedno i ambasadori promotivne kampanje pod sloganom „Mislim na nas – kupujem organsko“, koju sprovodi Nacionalna asocijacija Serbia Organika.

Jedan od ciljeva ovog festivala je i povezivanje proizvođača jagodičastog voća: malina, kupina, borovnica, aronije, jagoda i ribizli sa kupcima iz zemlje i inostranstva.

To je bio povod za gostovanje Nataše Novčić Zubac iz „Dunav osiguranja“ u emisiji RTS-a „Šarenica“, koja je uživo emitovana sa Festivala. Novčić je govorila o razlozima što je Kompanija „Dunav“ prisutna na Festivalu i istakla:

– „Dunav osiguranje“ prepoznaje značaj i rado je podržala ovu manifestaciju, festival jagodičastog voća u Beogradu. Koristimo priliku da ukažemo na značaj osiguranja u poljoprivredi, naročito kada je u pitanju ovako osetljiva proizvodnja. Naravno da proizvođači mogu da veruju da će ih nepogode zaobići, da ulažu u veoma skupe sisteme zaštite koji uvek štite samo od jednog rizika, ali mogu i da zaključe polisu osiguranja i budu potpuno mirni. To najbolje potvrđuju oni koji iz godine u godinu osiguravaju svoje zasade bez obzira na to da li imaju štete ili ne. Štite se od grada, požara, udara groma najčešće, ali i od poplave, oluje i naročito prolećnog mraza.

Proizvođači jagodičastog voća iz svih regiona Srbije izložili su svoje proizvode za degustaciju i brojnim posetiocima Festivala učinili dostupnim ove zdrave voćne kulture i brojne gotove proizvode – sokove i džemove.

Istog dana, u popodnevnim satima, održan je i panel posvećen poljoprivredi u Srbiji, uz učešće predstavnika PKS, Serbie Organika i ambasade Holandije. O osiguranju poljoprivredne proizvodnje u ime Kompanije „Dunav osiguranje“ na panelu je učesnicima govorio Radoslav Anđelić, šef Odeljenja za internu prodaju.

Organizatori festivala su Privredna komora Srbije (PKS) i Studio „Pelgrin“, uz podršku GIZ-a, Turističke organizacije Srbije i Beograda, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Kompanije „Dunav osiguranje“, Beograda na vodi i TC „Galerija“.

Festival je završen koncertom grupe Frajle.

 

Pročitajte