Kompanija Dunav osiguranje ponosni partner „Nušićijade“ i u 2023

objavljeno 28.02.2023.

Na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu, Opština Ivanjica je prezentovala i najavila svoju najznačajniju kulturnu manifestaciju, „Nušićijadu“, koja se i ove godine tradicionalno održava od 25 do 27. avgusta.

Ovaj festival teatra, zabave i kulture, već godinama je upisan na turističku mapu Srbije, kao jedno od najupečatljivijih i najvažnijih kulturnih događanja. Predsednik Opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, pozdravio je prisutne, iskoristivši priliku da zahvali organizatorima, volonterima i svim prijateljima festivala. Ovogodišnja „Nušićijada“, 14. po redu, posvećena je 155. godišnjici prvog ivanjičkog čitališta, koje je osnovano 30 decembra davne 1868. godine.

Promociju „Nušićijade“ ulepšali su i učinili atraktivnijom kostimirani glumci Sofija Vučićević i Igor Pejović, donevši duh boemskog  života, a glumac Milan Milosavljević otelotvorio je samog Nušića. Spletom gradskih igara predstavio se KUD „Moravica“, a prikazan je i dokumentarni film o „Nušićijadi“ koji verno dočarava atmosferu ovog festivala.

Kompanija Dunav osiguranje je ponosni partner festivala „Nušićijada“, nastavljajući svoju misiju podrške istinskim kulturnim vrednostima i manifestacijama i institucijama od nacionalnog značaja.

 

Pročitajte