Kompanija „Dunav osiguranje“ uručila je 23. decembra novogodišnje paketiće učenicima OŠ „Dositej Obradović“ iz Mečkovca, u okolini Vranja, koji su nakon četiri godine učenja u neuslovnoj staroj školi dobili novu školsku zgradu.

Zahvaljujući poznatom televizijskom formatu „S Tamarom u akciji“ i Kompaniji „Dunav osiguranje“, učenici izdvojenog odeljenja u selu Mečkovcu nadomak Vranja iz improvizovane škole kontejnerskog tipa od početka ove školske godine prešli su da uče u novom objektu.

Ova škola je jedna od malobrojnih u Srbiji u kojoj iz godine u godinu broj učenika raste, a rekonstruisana je pre svega zahvaljujući angažovanju učiteljice Edite Vuković, medija, Kompanije „Dunav“ i zalaganjem lokalne samouprave.

„Učiteljica je zbog nedovoljnih kapaciteta škole došla na ideju da se obrati ekipi emisije  ‘S Tamarom u akciji’, a naravno, Kompanija ‘Dunav osiguranje’ je svojim sredstvima doprinela da mi danas budemo ovde, a da deca od 1. septembra uđu u novu školu“, kaže direktorka OŠ „Dositej Obradović“ Aleksandra Manić.

Školsko zvono u ovom selu danas zvoni za sedmoro đaka, a narednih godina očekuje se skoro tri puta više učenika.

Kompanija „Dunav osiguranje“  i Glavna filijala u Vranju i ove godine nastavljaju tradiciju poklanjanja novogodišnjih paketića, a pripremljeno je više od 170 paketića koje će Kompanija podeliti javnim ustanovama u Pčinjskom okrugu.

„Tokom godine, ova škola je u potpunosti renovirana, a veliki doprinos tome, pored lokalne samouprave, dala je i naša kompanija“, rekao je direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Vranju Boban Kostić i poželeo učenicima dobar uspeh u školi i srećne predstojeće praznike.

Kompanija „Dunav osiguranje“ šestu godinu zaredom daruje novogodišnje paketiće deci širom Srbije.

„Najveću satisfakciju osećamo kad smo tu za najmlađe, jer njihovo hvala od srca i osmeh na licu od neprocenjive su vrednosti. Za našu kompaniju danas su sklopljena prijateljstva s decom od posebne vrednosti jer je i naš moto Prijatelj ostaje prijatelj“, poručio je Kostić.