Kompanija „Dunav“ brine o zdravlju žena

objavljeno 02.11.2022.

Konferencija „Zdravlje žena Srbije“ održana je poslednjeg dana oktobra u Hotelu „Mona plaza“ u Beogradu, u organizaciji magazina Lepa i srećna, pod sloganom „Zdrava žena zdravo potomstvo“.

O reproduktivnom zdravlju žena u Srbiji, preventivi, bolestima, simptomima i pogledima za budućnost govorili su stručnjaci iz oblasti medicine.

Žaklina Milenković, glavna i odgovorna urednica magazina Lepa i srećna, podsetila je na značaj konferencije i tom prilikom rekla:

„I ove godine uspeli smo da okupimo eminentne stručnjake iz oblasti reproduktivnog zdravlja. Iz godine u godinu našu konferenciju prati i podržava Kompanija „Dunav osiguranje” jer prepoznaje značaj teme o kojoj govorimo. A značaj je veliki, možemo reći neizmeran. To potvrđuje i pandemija koja je iza nas. Mnogi životi su spaseni zahvaljujući, pre svega, zdravstvenom osiguranju. Učesnici konferencije, brojni novinari i publika imali su priliku da se informišu i o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju kao vidu preventivne i zaštite zdravlja koje nudi ‘Dunav’ „.

„Dunav osiguranje“ prepoznaje značaj prevencije kao najvažnijeg koraka za očuvanje zdravlja žena. Na konferenciji „Zdrava žena zdravo potomstvo“ govorila je i Nataša Novčić Zubac, direktorka Filijale 2 Kompanije „Dunav osiguranje” u Novom Sadu.

„Briga o zdravlju na prvom mestu podrazumeva prevenciju. Redovno praćenje zdravstvenog stanja, rano otkrivanje bolesti, pravovremeno lečenje, sve to mora da bude prioritet ne samo za pojedinca, već i za kolektiv, pa i za čitavu društvenu zajednicu. U tom smislu dobrovoljno zdravstveno osiguranje je najbolje rešenje. Kada imate polisu osiguranja, bez obzira na to da li ste je sami zaključili ili je za vas to uradio poslodavac, poželjno je da je u toku godine iskoristite, pa da bar jednom uradite detaljnu medicinsku kontrolu. Ovaj sistematski pregled u svom standardnom obliku uključuje i laboratorijske analize, pregled interniste, ultrazvuk abdomena, oftalmološki pregled, spirometriju, ali i pregled urologa, ultrazvuk prostate… A kada govorimo o reproduktivnom zdravlju, polisa obuhvata ginekološki pregled, ultrazvuk, kolposkopiju, papa-test, ultrazvuk dojke kod žena, tako da je reč o sveobuhvatnoj kontroli zdravlja. Sve usluge ovog osiguranja moguće je koristiti u privatnom sektoru, u okviru mreže i van mreže davalaca usluga „Dunav osiguranja”. Polisom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja moguće je obuhvatiti i zdravstvenu zaštitu trudnica, od začeća do dolaska bebe na svet“ pojasnila je Novčić Zubac.

„Kompanija „Dunav“ osluškuje potrebe svojih klijenata i putem različitog osiguranja pomaže klijentima da se zaštite od nepredviđenih i neprijatnih situacija. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje, koje u prethodnom periodu beleži najdinamičniji rast među neživotnim osiguranjima, obuhvata i program „Cancer Protection“, rekla je Novčić Zubac.

„Kada se bolest već dogodi, nažalost, uz nju idu i mnogi drugi problemi, pa i pitanje finansijske sigurnosti. Jednostavno, prihodi su manji, troškovi veći i niko ne želi ali mora da razmišlja o novcu. Tada polisa DZO za slučaj obolevanja od raka omogućava isplatu naknade koja se kreće od 500.000 do 5.000.000 dinara, u zavisnosti od ugovora. Pored toga, ova polisa omogućava dobijanje i drugog lekarskog mišljenja. U situaciji kad imamo ozbiljnu dijagnozu, neophodno je da još neko dâ svoje mišljenje. Ovde je reč o timu lekara, angažovanom od strane svetskog medicinskog centra. Oni će uraditi detaljnu analizu dokumentacije i dati svoje mišljenje o postavljenoj dijagnozi i načinu lečenja. Iskustvo pokazuje da se njihovo mišljenje uglavnom poklapa sa mišljenjem naših lekara, što govori o visokoj stručnosti“ izjavila je Nataša Novčić Zubac iz kompanija „Dunav osiguranje“.

Na panelu je govorila i prof. dr Ana Mitrović Jovanović, načelnica odeljenja GAK „Narodni front“ i ukazala na to koliko je važno da mladi steknu naviku da redovno kontrolišu svoje zdravlje:

„Treba stimulisati mlade da se redovno kontrolišu, da prate preporuke lekara. Da odlaze na redovne sistematske pregled, jer mladost apriori ne znači da je neko zdrav i treba uraditi sve da se na vreme eventualni zdravstveni problem otkrije i blagovremeno leči“.

Navela je, takođe, da bi zdravstveno osiguranje, kao finansijski vid podrške, dalo mogućnost svima da redovno odlaze na preglede kako bi zaštitili svoje zdravlje.

Moderator programa Vesna Stanimirović podelila je svoje iskustvo u vezi sa osiguranjem. Ona kaže da je imala sreće da je kompanija u kojoj je radila zaposlene osigurala polisom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, ali da bi se, nakon dosadašnjeg veoma pozitivnog iskustva, i sama odlučila za ovaj vid zaštite, odnosno osiguranja.

Zaključak učesnika konferencije je da samo zdrave žene mogu biti i lepe i srećne, i da ukoliko na vreme čuvaju zdravlje, imaju i budućnost u skladu sa sloganom Konferencije „Zdrava žena zdravo potomstvo“.

 

Pročitajte