Кako se zaštititi u slučaju zemljotresa?

objavljeno 10.03.2023.

„Čuvar kuće“ Кompanije „Dunav osiguranje“ pruža svu neophodnu zaštitu od „rizika iznenađenja“

 

Serija zemljotresa koji su nedavno pogodili Tursku i Siriju proizvela je prirodnu katastrofu nesagledivih posledica. Briga za imovinu i zdravlje najbližih podstakli su veliki broj građana da razmišljaju o načinima na koje je moguće zaštititi se upravo od rizika koji mogu nastati usled nepredvidivosti prirode.

Učestalost ostvarenja „rizika iznenađenja“ značajno je porasla poslednjih godina, čak i u našem regionu. Iako je prirodne nepogode teško sa sigurnošću predvideti, mišljenja stručnjaka su da uslova za nastanak zemljotresa u našoj zemlji ima – kako onih slabijih, tako i onih jačeg intenziteta.

Osiguranje imovine i članova domaćinstva stoga je jedna od odluka kojima možemo da obezbedimo miran san i sigurnost svoje porodice i doma. Кompanija „Dunav osiguranje“ kroz imovinsko osiguranje „čuvar kuće“ pokriva širok spektar rizika koji prete svakom domaćinstvu, dok kroz dodatna pokrića nudi mogućnost pribavljanja polise koja uključuje upravo zaštitu od posledica zemljotresa.

U okviru paketa „čuvar kuće“, moguće je osigurati stambeni prostor, kao i stvari u njemu, te ova polisa pruža zaštitu od opasnosti kao što su požar, udar groma, izliv vode i instalacija, krađa i razbojništvo i mnogi drugi. Pored osiguranja imovine, briga o ukućanima bi trebalo da je na prvom mestu, te će uz čuvar kućečlanovi domaćinstva biti osigurani od nesrećnog slučaja ili nezgoda nastalih oštećenjem imovine.

Visina premije zavisi od površine stambenog objekta, vrednosti imovine, kao i od izabranog paketa pokrića, koji je moguće kreirati prema individualnim potrebama. Tako, na primer, cena osiguranja za objekat površine 50m2, u osnovnom paketu sa dopunskim osiguranjem od rizika zemljotresa, iznosi mesečno svega 420,00 dinara, što je višestruko manje od svake štete koja se može dogoditi.

Detaljnije informacija mogu se dobiti besplatnim pozivanjem Кontakt centra na broj 0800 386 286, dok je putem sajta Кompanije www.dunav.com moguće poslati onlajn zahtev za ponudu.

 

 

Pročitajte