Gde za praznike? Predlažemo pet destinacija za putovanje u februaru!

Četiri slobodna dana na vidiku i želja za putovanjem već je tu! Sledi razmišljanje o tome kuda putovati. Odmah zatim i pitanje da li izabrati egzotične ili ipak neke bliže evropske destinacije. Izdvajamo pet destinacija s kojima ne možete pogrešiti ako ste u potrazi za raznolikim i bogatim iskustvima.

 

  1. Rim, Italija – Večni grad

Izreka kaže da svi putevi vode u Rim, a sigurno nećete zažaliti ako se izreka obistini i u vašem slučaju. Rim je grad s bogatom istorijom, kulturom i umetnošću. Za četiri dana možete ili, bolje rečeno, morate obići Koloseum, Forum Romanum, Panteon, kao i Vatikan s Bazilikom Svetog Petra i Sikstinskom kapelom.

Uživajte u italijanskoj kuhinji u nekom od lokalnih restorana i ne propustite da ovo iskustvo zasladite sladoledom u Gelateriji.

 

  1. Kineski zid, Kina – Prošetajte kroz istoriju

Kineski zid, jedno od najimpresivnijih čuda sveta, idealan je za one koji žele spojiti avanturu i istoriju. U četiri dana možete posetiti nekoliko delova zida blizu Pekinga, poput Ba-da-linga i Mutianyua, koje nude spektakularne poglede i koje iskusni putnici preporučuju i zbog manje gužve. Ne propustite da posetite i Zabranjeni grad, kao i Hram neba u Pekingu.

Zabranjeni grad je najveličanstveniji i najbolje očuvani kompleks carskih palata na svetu. Smešten u centru Pekinga, služio je kao carska palata za vreme vladavine dinastija Ming i Ćing. Grad je čudesna kombinacija drevnog sjaja i modernih uživanja.

 

  1. Pariz, Francuska – Grad svetlosti

Priču o Parizu počinjemo zanimljivom činjenicom. Da li ste znali da Pariz nazivaju Gradom svetlosti zbog intelektualaca, pisaca, umetnika i akademika koji su živeli i stvarali u njemu?

U Parizu, Gradu svetlosti, četiri dana su dovoljna da posetite Ajfelov toranj, Louvre, Notr-Dame, i da prošetate po Montmartreu. Ne zaboravite da se opustite u nekom od brojnih pariskih kafića i uživate u čaši francuskog vina uz pogled na Senu.

Stiže i jedan savet za dobru fotografiju koja će vas iznova vraćati u ovaj neponovljivi grad, gde drugo nego ispred Ajfelovog tornja – morate poraniti.

 

  1. Maldivi – Egzotičan beg iz svakodnevice

Za početak, Maldivi su savršeni za one koji traže egzotičnu destinaciju s mogućnošću kupanja. U četiri dana možete uživati u kristalno čistim vodama, neverovatnim koralnim grebenima i belim peščanim plažama. Ne propustite priliku za snorking ili ronjenje kako biste istražili bogat podvodni svet.

Posetite Malé, glavni grad Maldiva, kako biste doživeli lokalnu kulturu i gastronomiju.

 

  1. Prag, Češka – Biser srednje Evrope

Za kraj ove liste preporučenih destinacija sačuvali smo zlatni predlog. Nadimak koji nosi i danas – „zlatni“, dobio je po velikom broju pozlaćenih kupola.

Prag, poznat kao biser srednje Evrope, nudi prelepe istorijske znamenitosti koje se sasvim lepo mogu rasporediti u četiri dana. Posetite Praški dvorac, najstariji sačuvani kameni most u svetu – Karlov most, i čuveni astronomski sat Orloj, koji pokazuje relativne položaje Sunca i Meseca. U predahu između obilazaka naravno uživajte u češkom pivu u lokalnim pivnicama.

 

Svaka od ovih destinacija nudi jedinstvene doživljaje koji će učiniti vaše kratko putovanje nezaboravnim. Bilo da se opuštate na plažama Maldiva, istražujete istorijske znamenitosti Kineskog zida, ili uživate u kulturnom bogatstvu evropskih gradova poput Rima, Pariza i Praga, sigurno ćete se vratiti kući s predivnim uspomenama.

Da osigurate da vas na putovanju ne iznenadi ništa osim doživljaja koji se ne mogu preneti ni najboljom fotografijom, ne zaboravite da pred put obezbedite putno zdravstveno osiguranje. „Dunav osiguranje“ omogućava osiguranicima 15% popusta za naručivanje polise onlajn. Sretan put i sretan nam dan Državnosti!