„Dunav osiguranje“ oficijelni  partner Svetskog atletskog prvenstva u Beogradu

objavljeno 21.02.2022.

Kompanija „Dunav osiguranje“ je potpisivanjem ugovora sa organizatorom Svetskog atletskog prvenstva i zvanično postala oficijelno osiguranje prestižnog nadmetanja najuspešnih sportista sveta koje će biti održano od  18.  do 20. marta ove godine, „Štark areni“ u Beogradu. Tim povodom  predstavljene su i medalje koje će krasiti  najupešnije sportiste.

„Ponosan sam što će ‘Dunav’ kao najveći domaći brend u ovoj sferi biti oficijelno osiguranje Svetskog atletskog prvenstva i na taj način pokriti rizike organizatora takmičenja. Uz atletiku i Atletski savez bili smo i 2017. godine na, po ocenama mnogih, najuspešnijem Evropskom dvoranskom prvenstvu, koje je održano takođe u Beogradu“, izjavio je  Miloš Milanović, član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“, posle potpisivanja ugovora.

„Dunav osiguranje“  od osnivanja  je osvedočeni  prijatelj afirmisanih klubova i sportista, ali i mladih talenata i  projekata koji doprinose sportu, zdravom takmičarskom duhu i oslonac su mladima.

„Uz podršku države i veliki uloženi trud, verujem da ćemo svi biti na visini zadatka i opravdati ukazano poverenje. Siguran sam da će se ovo prvenstvo pamtiti po brojnim ličnim i svetskim rekordima, ali i domaćinskoj atmosferi po kojoj je Srbija poznata. U ime ‘Dunav osiguranja’ svim takmičarima želim rekordne rezultate i medalje, a Srpskom atletskom savezu i organizacionom odboru mnogo uspeha u realizaciji takmičenja i ispisivanju nove stranice u istoriji atletike“, istakao je Milanović.
O značaju Svetskog prvenstva za našu zemlju, učesnicima i saradnji s Kompanijom „Dunav osiguranje“ govorio je Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza:

„Uspeli smo i postali najmanja država koja je u istoriji dobila organizaciju Svetskog prvenstva. Biće to najbolja promocija Beograda i Srbije, prenosi će ići u više od 100 zemalja, oko 850 stranih novinara se akreditovalo, plus 4.500 ljudi, od čega oko 1.000 atletičara, koji će boraviti u Beogradu desetak dana“, poručio je Branković.

„Veliku zahvalnost dugujemo ‘Dunav osiguranju’ i ponosni smo što smo nastavili saradnju. ‘Dunav osiguranje’ preuzima rizik i osigurava ceo događaj, što je posebno važno imajući u vidu globalnu pandemiju koronavirusa, rekao je Branković.

Srpski reprezentativac Strahinja Jovančević rekao je da je velika stvar kvalifikovati se na Svetsko prvenstvo i biti među najboljima.

„Moj prvi cilj bio je da se kvalifikujem, pa tek onda dođem u situaciju da dajem neke predikcije. Ja lično sam možda i najbolji primer koliko je sigurnost svakog sportiste važna jer sam pre dve nedelje imao kovid. Jako je dobro što je ‘Dunav osiguranje’ tu uz nas u slučaju da se desi nešto neplanirano“, izjavio je Jovančević i dodao da se nada da će na takmičenju pružiti i više od maksimuma jer podrška domaće publike uvek može da „donese neki centimetar više“.

Pročitajte