„Dunav osiguranje“ na Međunarodnom sajmu poljoprivrede

objavljeno 23.05.2022.

Kompanija „Dunav osiguranje“ i ove godine učesnik je Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, najznačajnijeg agrobiznis događaja, koji je okupio veliki broj poljoprivrednika iz cele Evrope.

U sklopu otvaranja manifestacija, učesnike su obišli predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Mađarske Viktor Orban, sa delegacijama dveju zemalja.

Tim povodom, predstavnici „Dunav osiguranja“, među kojima su bili predsednica Nadzornog odbora Tatjana Vukić, kao i Ivana Soković, predsednica, i Miloš Milanović i Bojan Raičević, članovi Izvršnog odbora Kompanije, istakli su važnost osiguranja poljoprivrede za finansijsku stabilnost proizvođača.

„Vlada Republike Srbije i Ministarstvo poljoprivrede iz godine u godinu povećavaju subvencije za osiguranje poljoprivrede, koje iznose od minimalno 40 do čak 70 odsto u pojedinim okruzima, a osiguranje poljoprivrede pored toga dodatno subvencionišu i lokalne samouprave. Maj se tradicionalno u Kompaniji ‘Dunav’ vodi kao mesec osiguranja poljoprivrede, i tim povodom odobravamo popuste našim osiguranicima, koji iznose minimalno 10 odsto premije osiguranja na sve vrste osiguranja poljoprivrede“, istakla je Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije.

U cilju podizanja svesti o važnosti osiguranja, Kompanija „Dunav“ već gotovo čitavu deceniju održava edukativne radionice širom Srbije, kojima nastoji da stimuliše proizvođače da osiguraju svoju proizvodnju.

U sklopu učešća u ovom događaju, u četvrtak, 26. maja, u 11 časova, u Kongresnom centru Sajma, „Dunav osiguranje“ će održati konferenciju „Izazovi i rešenja u poljoprivredi“, gde će zajedno sa predstavnicima struke i Ministarstva poljoprivrede razgovarati o tendencijama i rizicima u poljoprivrednoj proizvodnji. Učešće u konferenciji je slobodno za sve zainteresovane, a više detalja može se pronaći i na zvaničnom sajtu Kompanije.

Pročitajte