„Dunav osiguranje“ i „Novak Đoković“ Fondacija zajedno na velikom jubileju

objavljeno 18.03.2022.

Otvoren 50. vrtić za decu u Velikom Popoviću

Vođeni misijom stvaranja lepših i humanijih životnih uslova za najmlađe, Kompanija “Dunav osiguranje” i „Novak Đoković“ Fondacija kroz višegodišnje partnerstvo nastavili su da sprovode projekte društvene odgovornosti, a potvrda ovakvih aktivnosti je i projekat rekonstrukcije, adaptacije i opremanja vrtića širom zemlje.

Kako je najavljeno na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, selo Veliki Popović u opštini Despotovac bogatije je za adaptirani objekat „Leptirić“, u kojem je „Dunav osiguranje“, kao glavni partner u projektu „Novak Đoković“ Fondacije, pomogao da deca ovog kraja dobiju vrtić sa idealnim uslovima za rast i razvoj. Rekonstrukcijom objekta površine 118 m2, sa jednom radnom sobom i kapacitetom za prijem 50 novih predškolaca, deci će biti omogućeno da detinjstvo ispune druženjem, igrom i učenjem sa vršnjacima.

Od početka zajedničke saradnje, Kompanija “Dunav” je učestvovala u dosadašnjim aktivnostima „Novak Đoković“ Fondacije, i to kroz podršku projektu Drugarijada – Kamp prijateljstva, potvrđujući želju da deci postane prijatelj od detinjstva. Učešćem u projektu obnove vrtića u selu Veliki Popović, potvrdili smo svoju misiju pomoći najmlađima da dobiju bolje uslove za rast i bezbrižno detinjstvo, a zadovoljstvo je utoliko veće što je podrška došla uz jubilarni 50. vrtić koji je „Novak Đoković“ Fondacija otvorila za decu širom zemlje.

U protekle tri godine, kroz projekte društvene odgovornosti pod sloganom “Prijatelj od detinjstva“,  „Dunav osiguranje“ je pomoglo u renoviranju  brojnih škola i vrtića širom zemlje: u Gruži kod Knića, u Pirotu i Vranju, na Kosovu i Metohiji i kod Prokuplja, kao i donacijom Školi za decu sa cerebralnom paralizom. Kao odgovoran prijatelj, nastavljamo da pružamo bezrezervnu podršku lokalnoj zajednici i podržavamo projekte koji će najmlađima obezbediti bolje uslove za odrastanje.

Pročitajte