„Dunav osiguranje“ i „Blinking“ transformišu korisničko iskustvo

objavljeno 20.07.2023.

„Dunav osiguranje“ predstavlja sinonim za osiguranje i najjači srpski brend u osiguravajućoj delatnosti. Naša vizija je kontinuirano  unapređenje prepoznatljivosti na tržištu osiguranja, sa primarnim ciljem zadovoljstva klijenata, a nedavno započeta saradnja s kompanijom „Blinking“ usmerena je upravo ka tom cilju.

Uočivši značaj ubrzanog razvoja onlajn usluga zbog sve većeg broja klijenata koji su skloniji digitalnim kanalima komunikacije, naša kompanija je prepoznala „Blinking“ kao partnera i prijatelja u oblasti pružanja digitalnih usluga i unapređenja korisničkog iskustva.

Rešenje Blinking Identify našoj kompaniji omogućava proveru i potvrdu identiteta klijenata u potpunosti onlajn. Jedan od ključnih delova tog sistema jeste automatsko očitavanje i provera validnosti ličnih dokumenata zasnovana na tehnologiji veštačke inteligencije (AI tehnologija). Pomoću navedene funkcionalnosti pojednostavljen je i automatizovan proces prikupljanja podataka klijenata, kroz jednostavno fotografisanje ličnih dokumenata: ličnih karata, pasoša, saobraćajnih i vozačkih dozvola.

– Rezultat saradnje sa „Blinkingom“ je primena Blinking Identify rešenja u okviru naše onlajn usluge „Kasko sudar“, koja omogućava fizičkim licima da se zaštite i ostvare pravo na naknadu štete na vozilu u slučaju da su delimično ili u potpunosti odgovorni za sudar – objašnjava Nebojša Veličković, direktor Informatičke funkcije u Kompaniji „Dunav osiguranje“. – Ta polisa se zaključuje veoma jednostavno, za svega nekoliko minuta putem portala „Dunav osiguranja“, a kroz integraciju Blinking Identify rešenja omogućena je automatska pretraga podataka sa saobraćajne dozvole. Korisnik naše usluge sada ima mogućnost da osim ručnog popunjavanja obrasca, fotografisanjem dokumenta dostavi Kompaniji sve neophodne podatke sa saobraćajne dozvole. Proces je brz i efikasan, a svi podaci izvlače se sa dokumenta uz samo jedan klik – ističe Veličković.

Takav pristup ima višestruke koristi među kojima se ističu:

  • Automatizacija procesa
  • Smanjena mogućnost greške
  • Unapređeno korisničko iskustvo
  • Ušteda vremena.

Navedeno inovativno rešenje nije ograničeno samo na „kasko sudar“, već se može koristiti i u okviru drugih usluga osiguravajućih društava, kao što su putno zdravstveno osiguranje, kasko osiguranje, ažuriranje korisničkog portfolija i u svim slučajevima koji podrazumevaju očitavanje dokumenata.

– Drago nam je što nas je lider u delatnosti osiguranja prepoznao kao pouzdanog partnera za digitalno upravljanje podacima za identifikaciju (digitalni onboarding). Integracija rešenja Blinking Identify omogućava Kompaniji „Dunav osiguranje“ da unapredi ponudu digitalnih usluga i obezbedi klijentima besprekorno iskustvo – kaže Miloš Milovanović, saosnivač i operativni direktor kompanije „Blinking“, i dodaje kako smatra da je ovo samo početak uspešne saradnje.

Pružajući klijentima široku lepezu usluga, uz izvanredno korisničko iskustvo kako u poslovnicama i filijalama širom zemlje, tako i u onlajn režimu, naš davno usvojeni slogan „Prijatelj ostaje prijatelj“ predstavlja istinsko obećanje i garanciju klijentima od koje ne odstupamo i ne odustajemo.

Pročitajte