„Dunav“ generalni sponzor Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom

objavljeno 25.08.2023.

Uvek na pravoj strani

  • Ugovor o sponzorstvu su u novosadskom SPENS-u potpisali Miloš Milanović, član Izvršnog odbora Кompanije, i Srđan Tomičić, predsednik Saveza, čiji članovi uskoro putuju na Evropsko prvenstvo u Engleskoj

 

U Medija centru Sportskog i poslovnog centra Vojvodine – SPENS u Novom Sadu, 23. avgusta, predstavnici Кompanije „Dunav osiguranje“ potpisali su četvorogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom Srbije (STSOSI). Svečano potpisivanje ugovora, kojim je obezbeđena sponzorska podrška sportistima tog saveza, upriličeno je uoči značajnog međunarodnog sportskog događaja – Evropskog prvenstva u stonom tenisu za osobe s invaliditetom, koje se od 2. do 9. septembra održava u Šefildu u Engleskoj.

U ime Кompanije „Dunav osiguranje“ potpis na ugovor stavio je Miloš Milanović, član Izvršnog odbora vodeće osiguravajuće kuće na domaćem tržištu, a u ime Saveza to je učinio Srđan Tomičić, predsednik Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije.

– Кompanija „Dunav osiguranje“ zauzima lidersku poziciju na srpskom tržištu osiguranja i kao vodeći brend i istinski prijatelj svojih osiguranika već decenijama predstavlja sinonim za osiguravajuću delatnost u našoj zemlji. Rezultati poslovanja potvrda su da idemo u korak s vremenom kada su naše usluge u pitanju, ali ono čime se još više ponosimo i što smatramo da nas izdvaja ne samo u delatnosti kojom se bavimo već i šire jeste odgovoran odnos prema celokupnoj društvenoj zajednici – izjavio je Miloš Milanović.

– Кao osvedočeni prijatelj afirmisanih klubova i sportista, ali i mladih talenata koji tek pokušavaju da pronađu svoje mesto pod suncem i izgrade ime u različitim sportskim disciplinama, bili smo sponzor podmlatka Stonoteniskog saveza Srbije na Evropskom prvenstvu za mlade održanom u julu prošle godine u Beogradu. Dugi niz godina naše ime je nerazdvojno vezano i za Sportske igre mladih – SIM, kao najmasovniju sportsku manifestaciju za decu i omladinu celog regiona i Evrope. U naredne četiri godine bićemo uz Stonoteniski savez osoba sa invaliditetom Srbije, ponosni na upornost i čeličnu volju s kojom se članovi tog saveza spremaju za takmičenja, na njihove dosadašnje uspehe i medalje koje su pod zastavom Srbije osvojili. Sigurni smo da će i ovaj savez i našu zemlju dostojno predstavljati i na predstojećem evropskom prvenstvu u Engleskoj. A  u nama će imati pouzdan oslonac  i vatrene navijače – zaključio je Milanović.

– Stoni tenis osoba s invaliditetom godinama je najuspešniji paraolimpijski sport u Srbiji, o čemu govore rezultati postignuti na najprestižnijim evropskim i svetskim takmičenjima, a pogotovo na Paraolimpijskim igrama – rekao je Srđan Tomičić i podvukao da je podrška koju su upravo dobili od Кompanije „Dunav osiguranje“ jedinstvena, te da će poslužiti kao primer i drugim kompanijama da prepoznaju njen značaj za sportiste tog saveza. Najavio je da će našu reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu  činiti Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Ana Prvulović, Sanja Mijatović, Mitar Palikuća, Mladen Ćirić, Goran Perlić, Boris Stoiljković i Aleksej Radukić.

– Naši reprezentativci koji se nalaze u vrhu svetske stonoteniske rang-liste za osobe s invaliditetom nastojaće da i na predstojećem Evropskom prvenstvu dostojno predstavljaju našu zemlju i da opravdaju poverenje koje im je ukazala Кompanija „Dunav osiguranje“ – naglasio je Tomičić.

Ozbiljno shvatajući svoju društvenu odgovornost, „Dunav osiguranje“ ulaže sredstva u brojne sportske kolektive i pojedince, kulturne, naučne i umetničke projekte, sve sa svešću da samo podrška pravim vrednostima vodi istinskom napretku. Zato nije slučajno što je „Dunav“ nosilac brojnih nagrada i priznanja za dostignuća u oblasti korporativne društvene odgovornosti i humanitarnog delovanja.

Pročitajte