Manifestacija „Mokranjčevi dani“, koja se održava u čast jednog od najvećih srpskih kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, završena je večeras izvođenjem opere „Karmina Burana“ i dodelom priznanja.

Među tradicionalnim prijateljima koji pomažu održavanje „Mokranjčevih dana“, najstarijeg festivala klasične muzike u Srbiji, jeste i Kompanija „Dunav osiguranje“, koja duže od petnaest godina podržava tu kulturnu manifestaciju.

U ime Kompanije, na svečanosti povodom završetka 53. „Mokranjčevih dana“, priznanje je primio direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Zaječaru Branimir Jovanović.
On je tom prilikom istakao posvećenost „Dunava“, kao društveno odgovorne kompanije, negovanju kulturne baštine naše zemlje.

„‘Mokranjčevi dani’ odslikavaju stvaralaštvo i delo našeg najpoznatijeg kompozitora Stevana Mokranjca, ali ujedno predstavljaju i negovanje kulture ovog kraja i šire. Otuda je i Kompanija ‘Dunav’ prepoznala značaj te manifestacije i aktivno je uključena u njeno organizovanje skoro dve decenije“, istakao je Jovanović.

Slogan Kompanije „Prijatelj ostaje prijatelj“, poručuje Jovanović, može se odraziti i na organizaciju te manifestacije, čiji će, kaže on, „Dunav osiguranje“ ostati veran prijatelj i partner.
Jovanović je zahvalio organizatorima manifestacije i Domu kulture Negotin na uručenom priznanju i izrazio nadu da će se ta uspešna saradnja nastaviti i u godinama koje dolaze.

V.d. direktora Doma kulture Negotin Vladimir Radić kaže da su „Mokranjčevi dani“ svečani trenuci za Negotin. On je izrazio zadovoljstvo što je i ove godine sedmodnevni program bio sjajan.

„Večeras je naročito svečan trenutak jer su se okupili svi prijatelji manifestacije, i mi smo najzaslužnijim prijateljima zahvalili dodelom priznanja. Među njima je i ‘Dunav osiguranje’ sa kojim već decenijama sarađujemo na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Radić.


Radić ističe da „Dunav“ pomaže organizaciju manifestacije isto onoliko koliko se Dom kulture Negotin trudi da afirmiše „Dunav osiguranje“.

„Nadam se da će tako biti i ubuduće, jer se na dobrim iskustvima gradi budućnost, a mislim da je to u našim odnosima nesumnjivo“, naglasio je Radić i zahvalio svim prijateljima na organizaciji ovogodišnje manifestacije.

Tokom sedmodnevnog trajanja manifestacije, posetioci i ljubitelji klasične muzike mogli su da uživaju u brojnim koncertima, afirmisanih i neafirmisanih izvođača, ali i u besedama, izložbama, seminarima, panelima o Mokranjcu te o značaju klasične muzike uopšte.