Vlasnik turističke agencije „Odeon World Travel“ Mirko Bauk rekao je da ova agencija već godinama višestruko sarađuje s Kompanijom „Dunav osiguranje“ i ocenio da je ta saradnja na najvišem nivou, pre svega zbog toga što je za njih kao turističku agenciju jako bitno da imaju pouzdanog partnera u putnom i zdravstvenom osiguranju.

„Do pre dve-tri godine naši putnici nisu baš imali naviku da uzimaju putno zdravstveno osiguranje, međutim, to se promenilo pre svega zbog nekih loših iskustava koje su putnici imali na destinacijama, ali i zbog jedne velike kampanje koju smo zajednički uradili s Kompanijom ‘Dunav osiguranje’ i na taj način navikli klijentelu da se na put praktično ne kreće bez osiguranja koje podrazumeva kompletno osiguranje od bilo kakvih povreda ili nezgoda koje se dešavaju na tom putu“, rekao je Bauk.

On je istakao da Kompanija „Dunav osiguranje“ tokom cele godine ima kampanje koje vodi u smislu cenovne politike i dodao da oni često svojim putnicima izlaze u susret sa cenama koje su svakako najkonkurentnije na tržištu i koje ne opterećuju mnogo budžet ljudi koji odlaze na letovanje.

„Primera radi, otprilike jedna četvoročlana porodica za deset dana boravka negde u inostranstvu treba da plati tri do četiri hiljade dinara. Smatram da na celokupan iznos aranžmana to svakako nije neki iznos koji bi značajnije ugrozio njihov budžet“, ocenio je Bauk.

Bauk kaže da je upravo Sajam turizma najbolji period za popuste zato što su pored popusta koje daju kao agencija svakako jako značajni i popusti koje daju sami hotelijeri, i ti popusti zajedno sa njihovim agencijskim izađu na 40 do 50 odsto.

Prema njegovim rečima, oni se trude da godinama u ponudi imaju ono što je najatraktivnije i najzanimljivije za njihove putnike, a to su, kako kaže, pre svega čarter letovi.

„Mi se usredsređujemo na čarter letove za Tursku, grčka ostrva, Španiju, Italiju, Egipat, Tunis i sve ostale destinacije, i ovo je upravo period kada na neki način počinje ona prava prodaja i prava sezona. Popusti koji se daju sada su i najznačajniji i svakako ih treba iskoristiti“, rekao je Bauk i dodao da popusti važe tokom Sajma, zapravo do kraja meseca.