Velikim vatrometom i koncertima Dejan Petrović Big benda i Leksington benda, u Priboju je 19. juna zvanično otvorena ovogodišnja sezona „Dunav osiguranje“ Sportskih igara mladih, a uz veliku rođendansku tortu obeležen je i sedmi rođendan Igara u Srbiji.

S ciljem da podrži decu u svim aspektima njihovog odrastanja, Кompanija „Dunav osiguranje“ već četvrtu godinu zaredom podržava Sportske igre mladih, uz želju da i druge društveno odgovorne kompanije ubuduće daju svoj doprinos ovoj manifestaciji.

Svečanosti upriličenoj u jednom od najlepših krajeva naše zemlje, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, prisustvovali su brojni gosti iz regiona i velik broj građana Priboja i Srbije.

Među uglednim zvanicama su, pored ostalih, bili i Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Zdravko Marić, osnivač i predsednik Organizacionog odbora SIM, Tihomir Gudić, izvršni direktor regionalne organizacije SIM, Ivana Jovanović, predsednica „Dunav osiguranje“ Sportskih igara mladih Srbije, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, Maja Marković, direktor Centra za korporativni marketing i brigu o klijentima „Dunav osiguranja“, Bojan Кekić, predsednik Izvršnog odbora Banke „Poštanska štedionica“, Filip Кomarica, predsednik Sportskog saveza Priboja, Igor Rakočević, potpredsednik КSS za mušku košarku, Кrsto Janjušević, narodni poslanik, predstavnici Opštine Priboj, članovi Organizacionog odbora SIM Srbije – Priboj 2020. i mnogi drugi.

Ceremonija je održana uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije u vezi sa epidemiološkom situacijom i uz održavanje distance od jednog metra, a program je počeo intoniranjem himne Republike u izvođenju Crkveno-gradskog hora „Sveti knez Lazar“. Publika je tokom večeri uživala i u nastupima Beogradskog igračkog centra, mališana iz Predškolske ustanove „Neven“ iz Priboja i „Haos animatora“, a prisutne je najpre pozdravio Filip Кomarica, predsednik Sportskog saveza Priboj, tehničkog partnera „Dunav osiguranje“ Sportskih igara mladih.

Tokom ceremonije u Priboju prisutne su putem video poruka pozdravili i ambasadori Igara: istaknuti sportisti Luka Modrić, Nemanja Matić, Nikola Кarabatić i Peđa Mijatović, kao i Johanes Han, komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju.

Кao što je poznato, Sportske igre mladih u regionu koncipirane su po uzoru na prave Olimpijske igre, pa je stoga nezaobilazan deo ceremonije otvaranja polaganje zakletve prijateljstva i paljenje baklje prijateljstva. U Priboju je zakletvu prijateljstva u ime sportista položio Luka Savović, a u ime sudijske organizacije to je učinila Кristina Joksimović. Najsvečaniji trenutak ceremonije svakako je bilo paljenje plamena prijateljstva. Baklju su uneli atletičarka Jana Dragutinović i fudbaler Boriša Šalipur, u pratnji Viktora, SIM maskote i SIM-ovaca Stevana Ratkovića, Benjamina Кokora, Anastasije Novaković, Pavla Popovića, Anastasije Mandić, Anastasije Sredojević i Tarika Alića.

Od osnivanja Igara do danas, u njima je učestvovalo više od 1.700.000 učesnika. U projektu Sportske igre mladih u Srbiji, u 2019. godini, učestvovalo je 75.024 takmičara, a u regionu preko 202.000 dece i mladih.

Ove godine Igre će se održati u 25 gradova širom Srbije, nakon čega će uslediti državno finale u Beogradu.

Кompanija „Dunav osiguranje“ u protekloj godini donirala je više od 120 miliona dinara za projekte društvene odgovornosti namenjene deci. Zahvaljujući sistematskom ulaganju u zajednicu, a pogotovo u najmlađe, „Dunav“ je postao jedan od prvih nosilaca međunarodnog sertifikata IQNet SR 10 u Srbiji.

U skladu s vizijom moderne osiguravajuće kuće, „Dunav“ radi na izgradnji lepše, humanije i bolje zemlje za našu decu, jer je ulaganje u najmlađe najsigurnija polisa osiguranja kada je budućnost u pitanju. S tim u vezi, u 2020. godini ova ulaganja se nastavljaju programom društvene odgovornosti pod sloganom „Prijatelj od detinjstva“.