„Dunav osiguranje“ predstavilo popuste na Sajmu turizma

BEOGRAD, 23. februara– Osiguranje domaćinstva dok ste na putovanju i popusti za putničko osiguranje samo su neke od povlastica koje se ovih dana mogu naći na štandu „Dunav osiguranja“ na 39. beogradskom Sajmu turizma.

Kompanija „Dunav osiguranje“, koja se ove godine predstavila na najvećem sajmu turizma u jugoistočnoj Evropi, pripremila je specijalnu ponudu za sve svoje osiguranike.

Kako je objasnila direktor filijale Beograd „Dunav osiguranja“ Ivana Soković, svi koji posete štand te kompanije mogu da ostvare popust za putničko transferno osiguranje od 10 odsto na premiju, kao i 20 odsto popusta na visinu premije za pakete putnog osiguranja.

Pored toga, rekla je Sokovićeva, ljudi se više ne moraju brinuti „šta sa kućom“ dok su na putu, jer „Dunav osiguranje“ ima rešenje i za to.

„Naime, mogu da zaključe ugovor o osiguranju imovine i članova domaćinstva po specijalnoj ceni putem paketa ‘zimska čuvarkuća’, kreiranom za pružanje osiguravajućeg pokrića u periodu godišnjih odmora.“

Ono što je takođe česta briga svih koji putuju u inostranstvo jeste šta ako se tamo razbole.

Sokovićeva je rekla da je „polisa putničkog zdravstvenog osiguranja zapravo zdravstvena knjižica u inostranstvu i bez nje ne bi trebalo ići na put“, a kada su u pitanju polise „Dunav osiguranja“, njima su pokriveni troškovi počev od ambulantnog lečenja, troškovi nabavke sanitetskog materijala i propisanih lekova, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja – nezgode i osiguranje od građanske odgovornosti.

Ukoliko je neophodno, obezbeđen je čak i prevoz do Srbije.

„Dunav osiguranje“ je pripremilo i specijalnu porodičnu polisu osiguranja kojom deca do navršenih 18 godina imaju potpuno besplatno osiguranje tokom putovanja u inostranstvu uz roditelje, precizira Sokovićeva.

S obzirom na to da se na sajmu uplaćuju i aranžmani za leto, Sokovićeva je posetiocima sajma i korisnicima usluga „Dunav osiguranja“ preporučila da se osiguraju zaključenjem polise za paket putnog osiguranja koji štiti i od otkaza putovanja.

„To je otkaz aranžmana koji preduzima putnik ukoliko se desi nešto nepredviđeno. U tom slučaju agencije vraćaju samo jedan deo novca, a osiguravajuća kuća pokriva ostatak troškova“, objasnila je ona.

Uz navedene popuste, korisnici usluga „Dunav osiguranja“ koji s Kompanijom zaključe ugovor o putničkom zdravstvenom osiguranju ili ugovore paket putnog osiguranja imaju mogućnost da koriste i dodatne pogodnosti.

Ako na putovanje idete sopstvenim automobilom, Sokovićeva preporučuje kasko osiguranje jer tada „Dunav“ odobrava 15 odsto popusta za plaćanje premije osiguranja odjednom, kao i 30 odsto popusta za osiguranje pomoći na putu.

„To je veoma važno ako se tokom putovanja dogodi šteta na automobilu. Ovom polisom obezbeđuje se asistencija potpuno besplatno, i to važi i za Srbiju i za celu Evropu“, zaključila je Sokovićeva.