Majkl Odžo je centar iz Nigerije i odnedavno igrač „Crvene zvezde“.Visok je 216 centimetara, širokog osmeha, košarkaš s najvećim stopalom na svetu, neposredan i sa istom sigurnošću rukuje se sa sagovornikom kao što drži loptu pred protivničkim košem – to bi bio sažet utisak o Majklu koji stiču svi koji su bar nakratko imali priliku da se s njim sretnu

  • Ispred košarkaškog kluba KK Crvenu Zvezda želim da se zahvalim “Dunav osiguranju” za ovu saradnju, rekao je u izjavi medijima Majkl Odžo, centar „Crvene zvezde“.
  • Bavim se sportom jer je to moj izbor, ali košarka, kao i svaki sport, zahteva mnogo odricanja, mnogo putovanja, neophodno je da imate neku dodatnu sigurnost. Zato kupujem polisu osiguranja. To je potpora koja je neophodna svim ljudima, naročito sportistima zbog povreda, ali i kao podrška u životu za nepredviđene situacije. Polisa osiguranja ima svoju svrhu i prednost. Ne bih mogao ni da igram da mi jedna kompanija nije izašla u susret i za mene počela da pravi patike u broju 56, koje se ne proizvode u serijskoj proizvodnji, neposredno i šarmatno ističe Odžo, okružen brojnim posetiocima Sajma s kojima se dobacivao loptama, na štandu „Dunav osiguranje“.

Dejan Davidovac, plejmejker, bek i krilo igrač  koji iz FMP-a, gde je započeo svoju sportsku karijeru,  prelazi u Crvenu Zvezdu. U prvom  timu Crvene Zvezde  je već 3 sezone . Visok je 2.02 m.

Dušan Ristić, igra u prvom timu na poziciji centra. Bivši koledž igrač u Americi, zvezda Arizone. Visok je 2.13m. Sa reprezentacijom Srbije do 18 godina osvajač je bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

  • Mnogo je rizika u sportu i u životu, neophodno je da imate sigurnost koja vam daje prostor za manevar, finansijski ili neki drugi. U životu nema garancije, ali polisom koju redovno kupujem dajem sebi prostora da me iznenadne situacije ne ostave bez opcije, bez mogućnosti da nađem rešenje. Tako je i sa klubovima… važna nam je podrška kako bismo, kada izađemo na teren, brinuli samo o igri, a ne i o svim pratećim stvarima. Podrška Kompanije „Dunav“ nam je veoma važna i ovom prilikom im zahvaljujem. To je i svojevrsna potvrda da nas društvo, publika i svi oni koji vole sport podržavaju, rekli su prilikom druženja s novinarima i brojnim okupljenim posetiocima štanda Kompanije „Dunav“ Dušan Ristić i Dejan Davidovac igrači “Crvene Zvezde”.

Od iznenađenja do ushićenja

Druženje s košarkašima „Crvene zvezde“ na štandu Kompanije „Dunav osiguranje“ naročito je bilo zanimljivo najmlađima. Neki od njih dobili su i košarkaške lopte na dar s potpisima svih igrača slavnog kluba.

Iznenađenje ovim susretom i druženjem s prvotimcima KK „Crvena zvezda“ najpre ih je zbunilo, a potom dovelo do ushićenja. Njih petorica su, svakako, sebi obezbedili poklon koji će ih dugo podsećati na ovo druženje.

Prenosimo izjave dvojice dečaka, od ukupno pet dobitnika košarkaških lopti:

Strahinja Šimšić, učenik šestog razreda,  u izjavi medijima rekao je:

– Drago mi je što sam došao na štand „Dunav osiguranja“, baš mi se svidelo. Dobio sam košarkašku loptu i upoznao sam igrače „Crvene zvezde“. Mnogo mi je drago zbog toga. Slikao sam se s Majklom Odžom, Dušanom Ristićem i Dejanom Davidovcem.

Uroš Radojić, učenik sedmog razreda, možda budući prvotimac „Zvezde“, kaže:

– Živim u Beogradu i treniram košarku u CZ. Presrećan sam što sam danas posetio štand „Dunav osiguranja“. Jako sam se obradovao zato što sam upoznao „Zvezdine“ igrače i dobio košarkašku loptu i potpise svih košarkaša.