Kompanija „Dunav osiguranje“ učesnik je 87.  Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji se zbog pandemije koronavirusa prvi put organizuje onlajn preko internet platforme expoonline.rs.   Najznačajniji agrobiznis događaj u jugoistočnoj Evropi 14. decembra otvorila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, a trajaće do 23. decembra umesto do 18. decembra kako je prvobitno planirano. Domaćini ove manifestacije su Novosadski sajam i Grad Novi Sad.

Kompanija „Dunav osiguranje“ ima ekskluzivno članstvo na Sajmu, koje obezbeđuje set najznačajnijih servisa i usluga za brzo, lako, raznovrsno, interaktivno i globalno predstavljanje svog poslovanja. Naša kuća predstavlja se na sajamskoj manifestaciji preko onlajn platforme, pored ostalog uslugama osiguranja useva, plodova i životinja.

Planirano je da se  na Sajmu predstavi preko 180 izlagača iz osam država koji će ponuditi proizvode i usluge u oblasti poljoprivrede. Među njima je 30 odgajivača stoke, kao i dobitnici priznanja „Najbolje u 2020“, koja se dodeljuju za kvalitet proizvoda. Pripremljeni su popusti i sajamske akcije, a jedino što će biti potrebno jeste to da se posetioci besplatno registruju.

Ana Brnabić je na svečanom otvaranju sajber sajamske manifestacije, koja može odloženo da se pogleda onlajn,  pored ostalog rekla:

„Želim da iskažem zahvalnost našim poljoprivrednim proizvođačima i čitavoj našoj prehrambenoj industriji što su bili spremni i što su uspeli da uprkos specifičnim okolnostima zbog pandemije zaista pokažu i žilavost i otpornost, a to treba da bude podstrek za još veće ulaganje u poljoprivredu.“

Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma, u svom obraćanju je istakao:

„Mi smo našli našeg gosta i organizovali zajedno sa našim proizvođačima jednu vrlo atraktivnu i dobru aplikaciju koja će biti mesto na kome ćemo zajedno moći da napravimo važne korake.“

U izlaganju pod nazivom „Poljoprivreda u 2020, podsticaj za perspektivu“ Čedomir Božić, pokrajinski sekretar zadužen za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podsetio je da je iznos sredstava namenjenih podsticaju poljoprivrede opredeljen za 2020. godinu manji s obzirom na okolnosti koje su nas zadesile, ali je naglasio da će se realizovati oko 30 konkursa na osnovu različitih programa.

Planirano je da se tokom 10 sajamskih dana održi više od 50 onlajn događaja: vebinara, seminara, prezentacija, a neće izostati ni Poklon igra. Zainteresovani  mogu organizovati i B2B sastanke.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, generalni sponzor Kompanija „Đenerali osiguranje Srbija“, a zlatni sponzor je „Aldahra“. Snažan oslonac Novosadskom sajmu u organizovanju Poljoprivrednog sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i pokrajinska vlada. Darodavac u Poklon igri je Kompanija KITE DOO.