Kolaži i skulpture Sonje Gajić premijerno u prostoru „Dunav ARS“

By 19.11.2013 23 новембра, 2016 DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Glavni hol Kompanije „Dunav osiguranje“ 18. novembra bio je premali da ugosti sve posetioce svečanog otvaranja postavke „Kolaži i skulpture“ Sonje Gajić, višestruko nagrađivanog mladog akademskog slikara i vajara iz Beograda. Dvadesetak kolaža i dve tematske skulpture ove talentovane umetnice delimično su inspirisani motivima aristokratije iz zamišljene perspektive, predstavljenim nesputano i upečatljivo, ali i raznorodnim predstavama iz domena svakodnevnog, čime je stvorena postavka vedrog karaktera, koja istovremeno podstiče na traganje za neskrivenom dvosmislenošću i realnom dubinom.

U ime udruženja „Dunav ARS“ prisutnima se obratila Ljiljana Lazarević-Davidović, šef Službe za informisanje. – Prilikom priprema za otvaranje izložbe, Sonja nam je poverila da su njena dela na neki način utopistička, inspirisana svakodnevnicom koju želi da prikaže na duhovit način prožet ironijom, a cilj kome teži jeste stvaranje autentičnog, ličnog likovnog izraza. Jedno je sigurno: dela kojima se naša gošća predstavlja nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim, bude maštu, traže da budu razotkrivena, da se pronikne u njihov smisao.

Profesor i mentor ove svestrane umetnice, Veljko Lalić, kao veliki kvalitet istakao je njenu smelost. – Kao pravi stvaralac koji unosi rizik u svoj rad, može se reći da je Sonja odabrala pravo mesto za izlaganje, s obzirom da „Dunav osiguranje“ osigurava od rizika – našalio se profesor. Sonja ostvaruje izvanrednu komunikaciju putem svojih radova, pre svega jer poseduje izuzetne osobine, a to su intuitivnost i istinoljubivost. Te osobine joj omogućuju da pristupi inače izuzetno teškom definisanju stvarnosti, jer u njenim delima možemo da se ogledamo, prepoznajemo i da delimo sve prikaze o nama samima – poručio je prof. Veljko Lalić.

Kompanija „Dunav osiguranje“ ponosna je na svoju podršku kulturnim projektima i afirmaciji rada mladih umetnika u Srbiji. Upečatljivi kolaži i skulpture Sonje Gajić biće dostupni posetiocima glavnog hola Kompanije do 27. novembra.