Кompanija „Dunav osiguranje“  već treću godinu zaredom dobitnik je prestižnog priznanja „Moj izbor“, u kategoriji osiguranja, koje isključivo na osnovu glasova potrošača najboljim domaćim proizvodima i brendovima dodeljuje udruženje „Moja Srbija“.

Na svečanoj dodeli nagrada u Skupštini grada Beograda 19. juna govorili su Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija“, dr Milinko Veličković, gradski sekretar za privredu Grada Beograda, i Vera Vida, direktor Centra potrošača Srbije. Oni su priznanja uručili predstavnicima nagrađenih firmi.

Priznanje je u ime naše Kompanije  primila Jugoslava Smiljković Stojanović, viši specijalista za odnose s medijima, koja se tom prilikom i zahvalila:

„S ponosom ćemo isticati priznanje koje smo danas stekli upravo od potrošača, jer je to bio njihov izbor. ‘Dunav osiguranje’  prošle godine obeležilo je jubilej, 45 godina uspešnog poslovanja. Pored toga što je bila godina jubileja, 2019. je donela i najbolje poslovne rezultate od početka poslovanja“, rekla je Stojanović u svom obraćanju, dodajući da to nije sve:

„Ponosni smo jer smo u godini jubileja donirali više od 120 miliona dinara za projekte društvene odgovornosti namenjene deci. Кompanija je podržala aktivnosti u oblasti obrazovanja, sporta, razvoja talenata, kao i mnoge dečje manifestacije. Renovirali smo domove i škole u okviru projekta  ‘S Tamarom u akciji’  i na taj način obezbedili bolju budućnost za mnogu decu.“

Ona je ocenila da je ulaganje u najmlađe najsigurnija polisa osiguranja kada je budućnost u pitanju, tako da će i  2020. godina biti u znaku društvene odgovornosti pod sloganom „Prijatelj od detinjstva“.

„Naša misija je da razvijamo svest o tome da je osiguranje potrebna i vredna investicija, a ne trošak. A samo jedan od ciljeva, koji je uvek aktuelan, jeste da potrošači prepoznaju  kvalitet, izaberu naše usluge i budu zadovoljni. Zahvaljujući sistematskom ulaganju u zajednicu, a pogotovo u najmlađe, ‘Dunav’ je postao jedan od prvih nosilaca međunarodnog sertifikata IQNet SR 10 u Srbiji, ključnog sertifikata u oblasti korporativne društvene odgovornosti“, istakla je Smiljković Stojanović.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se 1.000 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija. Glasanje je organizovano u dva kruga. U prvom krugu glasali su korisnici interneta, a brendovi s najvećim brojem glasova plasirali su se u finale, gde ih je, u svakoj kategoriji, čekalo po pet najbolje plasiranih brendova iz prethodnih akcija. Finalno glasanje organizovano je na terenu, metodom „lice u lice“. U deset gradova Srbije glasalo je ukupno 2.010 potrošača.

Tokom deset godina, koliko traje akcija, naklonost potrošača i nagradu „Moj izbor“ osvojile su ukupno 43 kompanije u Srbiji sa svojih 47 brendova.