„Dunav osiguranje“ – prijatelj najstarijeg festivala muzike u Srbiji „Mokranjčevi dani“

By 10.09.2013 28 фебруара, 2017 DRUŠTVENA ODGOVORNOST

– Već šest godina zaredom, Kompanija „Dunav osiguranje” prijatelj je festivala „Mokranjčevi dani”, muzičkog legata Negotina i Srbije, posvećenog najvećem srpskom kompozitoru i dirigentu Stevanu Stojanoviću Mokranjcu – istakla je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu Jelena Riboškić, direktor Sektora za marketing.

Direktorka Riboškić dodala je da naša kompanija, kao vodeća u oblasti osiguranja, ne poklanja pažnju samo svojim poslovnim planovima i ciljevima, već i nacionalnim vrednostima i kulturnom, nematerijalnom nasleđu Republike Srbije:
– Svakog septembra „Dunav osiguranje“ pokrovitelj je jedne od najstarijih i najznačajnijih kulturnih manifestacija na području Borskog okruga i šire – srpskog festivala muzike „Mokranjčevi dani“. Prepoznali smo značaj ove manifestacije i u Srbiji i van granica naše zemlje. Privilegija je biti u društvu najuspešnijih muzičkih stvaralaca: najboljih horova, izvođača i kompozitora, to jest svega što odslikava muzičku scenu Srbije i sveta, i to u čast utemeljivaču horske muzike u Srbiji i muzičkom hroničaru Stevanu Stojanoviću Mokranjcu.
Jelena Riboškić istakla je da će Kompanija i u godinama pred nama ostati veran prijatelj Festivala, uz želju da se bogata i široka  lepeza usluga „Dunav osiguranja“ predstavi velikom broju posetilaca, u lepoj i opuštenoj atmosferi.
– Našu kompaniju na ovom zadatku predstavljaće GFO Zaječar, a ja koristim priliku da pozovem sve posetioce Festivala da između događaja posete naše info-pultove i detaljnije se informišu o ponudi – kazala je direktorka Sektora za marketing Kompanije „Dunav osiguranje“.