„Dunav osiguranje” na Dečijem sajmu predstavilo pogodnosti za najmlađe

By 01.11.2013 27 фебруара, 2017 DRUŠTVENA ODGOVORNOST
Kompanija „Dunav osiguranje”, kao najveća nacionalna osiguravajuća kuća, predstavila  je svojim najmlađim klijentima na Dečjem sajmu u Beogradu sadržaj ponude za putničko zdravstveno osiguranje i stipendijsko osiguranje.
U našem bogatom asortimanu usluga, koji čini više od 90 vrsta osiguranja, posebno mesto i značaj imaju putničko zdravstveno osiguranje dece i omladine i stipendijsko osiguranje.  Sa osiguranjem i  štednjom za sigurniju budućnost najmlađih treba otpočeti na vreme, najbolje po rođenju deteta. Roditelji tako blagovremeno počinju da se staraju o njihovoj sigurnosti i pružaju im najbolju zaštitu ukoliko dođe do nepredviđenih događaja, ali i štede za njihovo obrazovanje, što je od neizmerne važnosti.
– Osiguranje „naše dete“ najčešće zaključuje roditelj  ili neko drugo lice  koje svoj život osigurava u korist deteta. Uz malo odricanja, ovim osiguranjem može  se uštedeti vrlo pristojna suma novca, koji će vašem mališanu pomoći da se obrazuje. Evo i jednog primera: ako roditelj koji ima 28 godina odmah po rođenju deteta zaključi osiguranje „naše dete“ sa mesečnom uplatom od 30 evra u narednih 19 godina, obezbediće detetu  novčani iznos od 7.700 evra, koji će biti sasvim solidna osnova za dalje školovanje ili započinjanje privatnog posla. Osiguranje se može zaključiti u dinarima ili devizama, sa premijama koje se plaćaju mesečno  ili jednom godišnje.  Ukoliko se polisa zaključi u dinarima, u „ Dunav osiguranju“ moguće je menjati visinu premije, a time i visinu osiguranih suma, te tako zaštititi vrednost zaključenog osiguranja od inflacije. Trajanje ugovora o osiguranju roditelji određuju sami, uzimajući u obzir važne događaje u životu deteta, zbog kojih i zaključuju ovo osiguranje (školovanje, venčanje, rešavanje stambenog pitanja i sl.), ali i prema uzrastu deteta u momentu zaključenja osiguranja  – istakao je Nemanja Đurić, koordinator u Direkciji za životna osiguranja.
Predstavljajući značaj osiguranja prilikom putovanja i benefite „porodične polise“, to jest  paketa putničkog  zdravstvenog osiguranja, šef Službe za eksternu prodaju Nenad Vesković  istakao je sledeće:
 – Kada je u pitanju osnovno pokriće, to jest putničko zdravstveno osiguranje,  Kompanija „Dunav osiguranje“  na tržištu nastupa sa najkonkurentnijom i za građane najpristupačnijom osiguravajućom premijom, a poseban akcenat kod „porodične polise“ putničkog zdravstvenog osiguranja jeste taj da deca, bez obzira na to koliko ih je u porodici, dobijaju gratis polisu, kao i popust od 10 odsto na premiju putničkog zdravstvenog osiguranja. Ovo važi za svu decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a tiče se đačkih ekskurzija. Osigurana suma iznosi do 35.000 evra, a maksimalna ukupna suma osiguranja od otkaza aranžmana jeste 2.500 evra  po ugovorenom turističkom putovanju. Najviša suma  osiguranja od gubitka prtljaga iznosi 500 evra. Ako nastupi slučaj sa osiguravajućim pokrićem, potrebno je postupiti prema opštim odredbama uslova za paket putničkog zdravstvenog osiguranja.
Ulаzаk zа pоsеtiоcе Sajma je besplatan.