„Dunav osiguranje“ domaćin postavke „Panonska minijatura“

By 28.10.2013 28 фебруара, 2017 DRUŠTVENA ODGOVORNOST

U organizaciji udruženja „Dunav ars“, prostor „Dunavski umetnički izlog“ Kompanije „Dunav osiguranje“ domaćin je izložbe dela iz bogate zbirke naivnog slikarstva galerije „Babka“ iz Kovačice. Postavku slika „Panonska minijatura“ grupe autora, inspiriranih prizorima iz seoskog života u ravnici, 28. oktobra u 19 časova svečano su otvorili ambasador Republike Slovačke u Srbiji nj.e. Jan Varšo i generalni direktor Kompanije „Dunav osiguranje“ dr Marko Ćulibrk.

„Izložba u prostorijama „Dunav osiguranja“ simboliše povezanost naše kompanije sa vrhunskim kulturnim delima i njihovim stvaraocima u Srbiji, ovog puta iz ugla naivnog slikarastva. Srbija ima čime da se pohvali svetu i Evropi, a želja „Dunav osiguranja“ je da doprinese zajedničkom predstavljanju naših nacionalnih i kulturnih vrednosti“ – poručio je dr Marko Ćulibrk, generalni direktor Kompanije. Vrata najveće domaće osiguravajuće kuće u Makedonskoj ulici br. 4 biće otvorena za posetioce postavke do 16. novembra.
Istoimena izložba u prostorijama Galerije „Babka“ u Kovačici 21. februara 2014. godine trebalo bi da obeleži Uneskov Međunarodni dan maternjeg jezika, prezentovanjem dela panonskih umetnika naive, predstavnika deset srednjoevropskih jezika. Uz zalaganje Pavela Babke, kustosa ove poznate galerije, naivnu umetnost iz Kovačice zapazio je i Maroš Ševčovič, potpredsednik Evropske komisije i patron međunarodne postavke „Panonska minijatura“ koja će se održati 2014. godine, čime je prepoznata autentičnost vojvođanske naive na međunarodnom nivou.
Kompanija „Dunav osiguranje“ snažno podržava projekte u oblasti kulturno-umetničkog nasleđa Srbije. Kao društveno odgovorna kuća koja prepoznaje prave vrednosti, „Dunav osiguranje“ je pouzdan partner manifestacija koje obogaćuju duh i doprinose afirmaciji kulturnih dostignuća naše zemlje.