Dodelom paketića osnovnoj školi „Nada Purić” Kompanija „Dunav osiguranje“ završila je akciju darivanja novogodišnjih slatkih poklona deci širom Srbije, a koja se nalaze u ustanovama za nezbrinutu i decu sa posebnim potrebama.Direktorka glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Valjevu, Svetlana Tomić, rekla je da je tokom decembra karavan „Dunav osiguranja“ obišao 120 mesta u Srbiji.


„Družili smo se sa više od 3.600 mališana, a naša želja je da ih za praznike obradujemo tim malim poklonom i poželimo im srećnu Novu godinu i tako ulepšamo detinjstvo“, rekla je Tomić.

Ona je dodala da je ove godine izdvojeno sedam miliona dinara za paketiće, kao i da je to tradicija koja će sigurno biti nastavljena i u godinama koje dolaze.
„Na nivou Regiona Zapad, gde pripada i Glavna filijala Valjevo podeljeno je 285 paketića. Tradicionalno biramo ovu školu, jer se ulažu veliki napori da se deca sa smetnjama u razvoju što više socijalizuju. Poklon znači odraz prijateljstva, ljubavi i pažnje, da znaju da su kada je u pitanju naša kompanija oni jednako vredni i da im treba možda i više ljubavi nego drugoj deci“, rekla je Tomić. Ona je navela da je pomaganje građanska i ljudska dužnost, i dodala, da je filijala „Dunav osiguranja u Valjevu dobila i prednovogodišnju zahvalnicu za pomoć koju pruža Udruženju za pomoć deci sa smetnjama u razvoju „Naši snovi’.
Direktorka osnovne škole „Nada Purić“, Ana Savković, rekla je da su praznici vreme kada se vraćamo porodici, osećamo empatiju i humanost.


„Dunav osiguranje” nas je naviklo da se svake godine u ovo vreme sete učenika sa posebnim potrebama i donesu bogate novogodišnje paketiće. Ova grupacija je malo skrajnuta u našem društvu, ali je Nova godina prilika da ukažemo da postoje i drugačiji od nas“, rekla je Savković.

Gosti iz „Dunav osiguranja” obišli su danas i novogodišnji bazar u osnovnoj školi „Nada Purić“, a najveći deo novca prikupljen prodajom na ovom bazaru učenici svake godine namene nabavci opreme za odeljenje dece sa specijalnim potrebama.