Deca iz Doma za ometene u razvoju „Kolevka“ dobili su danas novogodišnje paketiće koje je donirala Kompanija „Dunav osiguranje“. Nakon muzičke tačke i recitacija jedan od štićenika Doma postao je Deda Mraz i podelio poklone ostalim mališanima.


Direktor Glavne filijale osiguranja Sombor Branislav Vitas rekao je da je darivanje najbolji način da pokažemo da na nekog mislimo, i da se sprijateljimo.
„Najveća nacionalna osiguravajuća kuća ‘Dunav osiguranje’ nastoji da obraduje najmlađe i učini im novogodišnje i božićne praznike veselijim. Ove godine na području Glavne filijale Sombor regiona osiguranja Sever darovaćemo oko 765 paketića koji će, nadam se, bar malo ulepšati detinjstvo ovim divnim mališanima“, rekao je Vitas.

„Dunav osiguranje“ daruje novogodišnje paketiće ustanovama za decu četvrtu godinu zaredom, a do kraja ove godine koordinatori regiona i direktori glavnih filijala uručiće paketiće deci iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Sombora, Kraljeva, Niša, Vranja, Užica i iz još više od deset gradova širom Srbije.


Direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Nenad Kozomora rekao je da se u domu nalazi 163 dece s višestrukim smetnjama u razvoju.
„Hvala ‘Dunav osiguranju’ u ime dece i svih zaposlenih što kao društveno odgovorna kompanija učestvuje u ovakvim akcijama. U periodu od kraja novembra pa sve do Nove godine u Domu često imamo posete i na taj način deca osećaju da nisu napuštena i da postoje kako ljudi pojedinačno tako i kompanije koji brinu o njima i radu ove ustanove“, rekao je Kozomora, dodajući da su danas deca izvela jednu tačku iz svog širokog repertoara.


„Oni se sa svojim predstavama pojavljuju u Subotici i van nje, pokazaćemo gostima čime se bavimo ovde i drago mi je što nastavljamo saradnju sa ‘Dunavom’ i zahvaljujemo mu što brine o nama, i to ne samo sada već i prethodnih godina“, kazao je Kozomora.