Dobit "Dunav osiguranja" 1,17 milijardi dinara u prvih devet meseci

Utorak, 25. Oktobar 2016

 

Poslovanje „Dunav osiguranja“ u prvih devet meseci ove godine obeležili su rast premijskog prihoda, visoka ažurnost u rešavanju šteta i adekvatno obračunate obaveze prema osiguranicima čije je ispunjenje obezbeđeno. U tom ambijentu Kоmpаniја је оstvarilа i nеtо dоbitаk u iznоsu оd 1,17 milijardi dinara. 
 
U prvom polugođu, Kompanija je zadržala i lidersku poziciju u rešavanju šteta sa tržišnim udelom od 26 odsto. Vrednost likvidiranih šteta je 6,9 milijardi dinara.
 
Kompanija je ostvarila i znatan iskorak u kvalitetu i obimu usluga, posebno u segmentu neživotnih osiguranja. To je rezultiralo i povećanim interesovanjem osiguranika za zaključivanje polisa, čiji je broj dostigao 1,5 miliona. To je za 3,9 procenata više nego u istom periodu prošle godine.
 
Fakturisana bruto premija na kraju septembra ove godine iznosi oko 17,8 milijardi dinara, što je rast od 6,1 procenat u poređenju s istim prošlogodišnjim periodom. 
 
Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, Kompanija „Dunav“ potvrdila je i u prvoj polovini ove godine tržišnim udelom od 27,4 odsto.
 
Po visini premije, najveće tržišno učešće u posmatranom periodu „Dunav osiguranje“ zabeležilo je u osiguranju imovine od požara i drugih opasnosti – čak 41,3 procenta, potom slede ostala osiguranja imovine – 40,6 odsto, te osiguranje od opšte odgovornosti – 36,3 posto i osiguranje od auto-odgovornost sa 34,8 odsto tržišnog učešća. 
 
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8