Akcija „Dunav osiguranja“: podela paketića počela iz Užica

Četvrtak, 22. Decembar 2016

Užice – Kompanija „Dunav osiguranje“ pokloniće više od 3.300 slatkih novogodišnjih paketića deci ugroženoj zdravstvenim i egzistencijalnim problemima koja borave u više od 88 ustanova širom Srbije.
 
S podelom paketića počelo se u Užicu, gde je menadžer za prodaju osiguranja i naplatu potraživanja Regiona prodaje Zapad Nevena Sretenović istakla da će na tom području biti donirano 330 paketića.
 
„Dunav osiguranje“ je društveno odgovorna kompanija koja je u susret novogodišnjim i božićnim praznicima krenula akcijom podele humanitarnih paketića deci ometenoj u razvoju.

„To je naša želja da im izmamimo osmeh na lice i da im pokažemo da smo uvek uz njih“, rekla je Sretenovićeva.


Navodeći da su danas podeljeni paketići korisnicima u Dnevnom boravku za decu i omladinu ometenu u razvoju pri Dom za decu i mlade „Petar Radovanović“ i u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenoj deci „Anđeli“, ona je istakla da će u Užicu biti podeljeno ukupno 85 paketića.
 
„Ovo je samo početak pružanja naše pažnje i ljubavi u Regionu Zapad, budući da ćemo i u drugim gradovima – Šapcu, Valjevu, Čačku, Kraljevu i Novom Pazaru – obići ustanove i udruženja u kojima borave ili se okupljaju deca i mladi koji imaju problema u razvoju“, rekla je Sretenovićeva.
 
Prema njenim rečima, novogodišnji paketići su samo jedan mali gest pažnje kojim Kompanija teži da uvek bude uz decu i omladinu sa smetnjama u razvoju.
„Nastavićemo da pružamo pomoć onoliko koliko je u našoj moći“, rekla je Nevena Sretenović i poželela korisnicima dve ustanove da im naredna godina bude bolja nego sve prethodne.
 
Ona je praznike posebno čestitala velikoj grupi defektologa, medicinskog osoblja i svima koji na bilo koji način pomažu deci da njihov boravak u ustanovama i udruženjima bude što bolji.
 
Predsednica Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Anđeli“ iz Užica Tanja Selaković zahvalila je na paketićima ocenjujući da je vreme praznika vreme pokazivanja pažnje bez obzira na to da li se radi o poklonu, lepoj reči, poseti...
 
„To je vreme da nekim ljudima stavimo do znanje da nam nešto znače u životu. Mnogo nam znači što ste danas ovde jer shvatamo da nismo sami i da nam dajete podršku da se borimo za našu decu“, rekla je Selakovićeva, ocenjujući da se na taj način deci ulepšavaju praznici.
 
Dragan Katić, direktor Doma za decu i omladinu „Petar Radovanović“, istakao je da se svako obraduje znaku pažnje, ljubavi, pa tako i korisnici Dnevnog boravka pri Domu.
 
„Ova dece žele da osete da su građani i velike kompanije poput ‘Dunav osiguranja’ misle na njih i njihovu budućnost“, rekao je Katić, ocenjujući da je to veliki podstrek kako za decu tako i za zaposlene u dnevnom boravku.
 
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8