Dunav penzije

DUNAV društvo za upravljanje
dobrovoljnim penzijskim fondom a.d.

Trg Republike 5/VII
11000 Beograd
Tel. 011/3036 420
Info tel. 0800 386 286

www.dunavpenzije.com

Osmog marta 2007. godine „Dunav društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom“ dobilo je dozvolu Narodne banke Srbije za organizovanje i upravljanje „Dunav dobrovoljnim penzijskim fondom“.

Zakonom o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima, čija je primena počela 1. aprila 2006. godine, na naše tržište i formalno je uveden treći stub penzijskog osiguranja. Ta vrsta osiguravajućeg odnosa predstavlja penzijsko osiguranje na dobrovoljnoj osnovi i dopuna je obaveznom državnom penzijskom osiguranju. Osnovni element trećeg stuba upravo su društva koja upravljaju dobrovoljnim penzijskim fondovima kao institucijama kolektivnog investiranja.
„Dunav društvo“ nastalo je preregistracijom Penzijskog osiguranja „Dunav“ a.d.o, koje se od 2002. godine bavilo tom delatnošću.

Sa skoro 84.000 članova, s vrednošću imovine od 9,6 milijardi dinara – što predstavlja 42 odsto tržišnog učešća – te sa mrežom od sedam prodajnih mesta širom Srbije, „Dunav dobrovoljni penzijski fond“ najveći je fond te vrste na našem tržištu.
Ovi rezultati nisu ostali neprimećeni van naših granica, pa je britanski finansijski magazin World Finance proglasio „Dunav dobrovoljni penzijski fond“ za najbolji penzijski fond u Srbiji za 2014. godinu. World Finance slavi vrhunska dostignuća i inovativnost time što dodeljuje godišnje nagrade. Ovo je prvi put da je nagradama obuhvaćeno i tržište penzijskih fondova u Srbiji.

 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8